Mi biztosan állítjuk, hogy az ünnepi pihenésben, a finom és bőséges lakomákban is el lehet fáradni és ebből is kell egy kis szünetet tartani. Ha te is így gondolod, de nem tudod, merre indulj fejet szellőztetni, mert már unod a városi tömeget, a mindennapok zaját, íme négy ötlet, amit kár lenne télen kihagyni.

1. Krátertúra egy behavazott vulkán belsejében

Hol? Dunántúli középhegység, Ság-hegy.

Ha a hidegben nem szeretnél hosszabb túrába vágni, de szívesen töltenél el egy kis időt a természetben, akkor tökéletes úti cél számodra a varázslatos, de mára már méltatlanul elhanyagolt Ság-hegy. Két irányból is be lehet járni több útvonalon, körbe lehet sétálni a kürtőt, sőt le is lehet ereszkedni a kráterbe, és ha ez még nem lenne elég, a kirándulás után a celldömölki vulkán vízében is relaxálhatunk. Mert ki ne szeretne vulkánban fürdeni?

2. Kenutúra Hévíz vizein

Tél vagy nyár, nem számít. Vízen lenni minden évszakban csodálatos, hiszen minden évszakban más arcát mutatja meg. Vágj neki a Hévíz-pataknak kenuval, és élvezd a gőzölgő víz, a havas táj és a téli élővilág látványát. A túrát megteheted egyedül vagy szervezett keretek között is kezdő vagy haladó szinten, amit egy gyorstalpaló oktatás előz meg, és a kettő-három órás kiránduláson egy kísérő is a csapattal tart. A program végeztével megkoronázhatod az aktív kikapcsolódást forró teázással vagy forraltborozással.

3. Gyerekbarát libegős kirándulás Eplényben

Eplénybe nem csak az ország legnagyobb síközpontjáért érdemes ellátogatni. A kirándulásra kitűnő környék nem csak tavasztól őszig tartogat izgalmakat, hanem az Ámos-hegyi pihenőerdő tanösvényének a hűvösebb hónapokban is nekivághatsz. Vagy ha nincs kedved túrázni, próbáld ki a gyerekek nagy kedvencét, a libegőt. Mielőtt visszaindulnál, az Álmos-hegyi kilátót ne hagyd ki, ahonnan a téli Balatont is láthatod.

4. Gyermekvasút, libegő és rétes Normafán

A téli kalandozáshoz Budapest területét sem kell elhagynia a családnak, hiszen számos családbarát programot találsz a fővárosban is. Városmajortól, vagy Hűvösvölgytől indulj fogaskerekűvel a hegyre, majd szállj fel a gyermekvasútra, ahol gyerekek kezelik a jegyed és hívják fel a figyelmed a táj szépségére. Ha leszállsz a Normafánál semmiképp se szalaszd el a lehetőségét egy finom és különleges rétesnek. Az Erzsébet- kilátó felé vezet egy erdei ösvény, ahonnan hazaindulva válaszd a libegőt, így Budapestet is megcsodálhatod fentről.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!