A legnehezebb harcokat önmagunkkal vívjuk meg nap, mint nap. Talán az egyik mindenki számára legnehezebb elhatározás a sportolás elkezdése jelenti, ami nemcsak kezdetben, de gyakran egy-egy fárasztó nap után is hatalmas kihívás lehet. A gyenge pillanatokban fontos, hogy szem előtt tartsuk a célt, de ha ez sem segít és a telefonodon az egyik leggyakrabban használt alkalmazás az Instagram, használd most jó célra.

Kiss- Francsics Ági (Instagramon: agykas_journey), csak úgy, mint sokan mások a népszerű közösségi oldalon dokumentálja fogyásának történetét, amelyet már több mint 10 ezer ember követ. A képeit nézve, posztjait olvasva Ági azonnal belopja magát az ember szívébe, az állandó pozitív hozzáállásával, humorával – amelybe egy csipetnyi irónia és önkritika is keveredik –, töretlen őszinteségével, az kora reggeli vagy késő esti edzések árnyoldalait ugyanúgy bemutatja, mint ahogy a szépségeit, sikereit a kemény munkának. Ágival készített interjú során arról mesélt, hogy honnan indult, mi a motivációja, milyen sportágakat próbált már ki, illetve hogyan küzdi le a felmerülő kihívásokat, akadályokat.

„2,5 évvel ezelőtt kezdődött, 140 kg voltam és le szerettem volna fogyni. Akkor láttam Instagramon embereket, akik Color Runon futottak, ami olyan, hogy mindenféle színes porral vannak beszórva és úgy futnak. Annyira tetszett, hogy akkor elhatároztam, ilyenen szeretnék én is futni. 5 km-es volt a táv és arra kezdtem el edzeni, aztán rájöttem, hogy nem is olyan rossz a futás. Azóta már más lett a cél, azért csinálom, mert élvezem és azért, hogy a sportban fejlődjek. Már nem érdekel hány kg vagyok, annyiban számít, hogy sikeresebben tudjak sportolni, hiszen annál könnyebb futni, úszni és bringázni minél könnyebb vagyok, így gyorsabb is tudok lenni. Ha mégis mindenképp a kilókat nézem, akkor az edzőmmel úgy gondoljuk, hogy most 75 kg vagyok, és még 15-öt kellene leadnom. A futás ad a legtöbb élvezetet, kikapcsol, közben tudok gondolkozni, vagy éppen nem gondolkozni, ha úgy van.”

Nemcsak a futópályán és a vízben, vagy mellettünk kerékpáron elsuhanva találhatunk Ágira, hiszen kézilabdában is jártas, gond nélkül síel és görkorcsolyázik is, és a spinninget is élvezettel gyakorolja. De mint minden embernek, neki is vannak nehéz napjai.

„A legnagyobb kihívást számomra a kaja jelenti. Ilyenkor mindig megbeszélem magammal, hogy igazából ez csak a lelkemnek kell, esetleg egy alternatív megoldást keresek, ha nagyon kívánok valamit és elkészítem az egészségtelent kicsit egészségesebben, vagy régi képeket nézek. A nehezebb napokon, a célomra gondolok, hogy mit akarok elérni, ami most éppen az első triatlonom lesz júniusban, és hogy ehhez nekem mit kell tennem és milyen jó lesz majd akkor, ha beérek a célba.”

A beszélgetés alatt, a képeket látva és Ági írásait olvasva, az edzéseiről, étrendjéről és általánosságban az életéről megértettem miért is szeretik annyian Ágit; mert megmutatja az emberi oldalát, soha nem titkolja, ha hibázik, hogy neki is vannak rossz napjai és ez valóban motiváló.

Kell nála jobb példakép?

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!