December havát szó szerint hóval indítottuk, mely a gyermekek mindegyikét, de sok felnőttet is boldoggá tett, hiszen mégiscsak ez ad igazi, téli érzetet. Ha már elérkezett a hűvös évszak, reméljük az időjárás is sokáig lehetőséget biztosít a téli sportok űzésére, például a szabadban való korcsolyázásra.

Nézzük, a fővárosban és más vidéki nagyvárosokban, hol, mikor és milyen feltételek mellett lehet siklani a nyitott pályákon.

Városligeti Műjégpálya:

Mi mással is kezdhetnénk a fővárosi, szabadtéri pályák sorát, mint a látogatók egyik kedvencével, a Városligetben találhatóval. Budapest legnagyobb jégpályája már november 21-től várja a korcsolyázni vágyókat, hétfőtől vasárnapig délelőtti és délutáni/esti időszakokkal váltásban. Hétköznap a diákjegy 1000 Ft-ba, a felnőtt 1500 Ft-ba kerül, péntek délutántól ez előbbi esetében 1500, utóbbi esetében 2000 Ft-ra változik az ár. 6 éves kor alatt a belépés ingyenes és családok számára, a gyermekek számától függően kedvezményt is biztosítanak.

További információk: https://www.mujegpalya.hu/

Forrás: http://minimatine.hu/jegpalyak-budapesten-2019/

Adventi ünnep a Bazilikánál:

Egybekötnéd Európa egyik legszebb adventi vásárának megcsodálását, a tradicionális magyar italok és ételek kóstolását azzal, hogy gyermekedet mozgásra és egy kis téli sportra bírod? Irány a Bazilika! Ameddig Te a családnak és barátaidnak karácsonyi ajándékot keresel, addig gyermeked november 23. és január 1. között ingyenesen próbálhatja ki a kiépített korcsolyapályát. A szabály viszont szigorú, csak és kizárólag 14 éven aluliak merészkedhetnek a jégre!

További információ: https://adventbazilika.hu/hu

Forrás: http://minimatine.hu/jegpalyak-budapesten-2019/

Müpa Kultúr Kültér – Müpa jégpálya:

Forralt bor a felnőtteknek, forró csoki a gyermekeknek, igazi téli finomságok mindenkinek! Jól hangzik ugye? Az energiapótlás már meg is van, de legyen mit visszapótolni! Erre megfelel egy 350 négyzetméteres jégpálya, melyen akár egyszerre 80-an is róhatjátok a köröket, kellemes zenei aláfestéssel, hogy fokozzuk a hangulatot. Minden hétköznap délután kettőtől este nyolcig vár a Müpa jégpályája, hétvégén pedig akár az egész napodat ott töltheted, egészen 2020. február 2-ig.

További információ: https://www.mupa.hu/programok/kultur-kulter

Forrás: http://minimatine.hu/jegpalyak-budapesten-2019/

Szeged, Dóm tér:

Már november végétől lehetőség nyílik a szegedieknek vagy éppen az odalátogatóknak, hogy december 24-ig korcsolyázzanak a Dóm téri szabadtéri jégpályán. Ezt minden nap két turnusban, reggel 8 órától 14 óráig és délután 15 órától 20 óráig tehetik meg, a tanítási időszakban pedig az iskolai és óvodai csoportok ingyenesen használhatják a felületet. Alap esetben a felnőtt jegy ára 1000 Ft, a gyermek, diákjegy 800 Ft, de mindez 10 alkalmas bérlet formájában is megvásárolható.

További információ: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-jegpalya-szeged.html

Forrás: https://www.programturizmus.hu/ajanlat-jegpalya-szeged.html

Debrecen, Református Nagytemplom és a Nagyerdei Stadion:

Az ország keleti csücskében a téli sportok szerelmesei két helyszínen is élvezhetik a szabadtéri korcsolyázás örömeit decembertől. A város főterén egy 200 négyzetméteres pálya áll rendelkezésére a 14 év alatti gyermekeknek, akik ingyenesen használhatják azt december 5-től január 6-ig reggel 10 órától este 8 óráig. A Nagyerdei Stadionnál felállított mobil jégpályát viszont minden korosztály igénybe veheti, a felnőttek 1100 Ft-os, a diákok és a nyugdíjasok 900 Ft-os áron. A jégpályát, mely a Víztorony mellett, csodás környezetben fekszik, december 20-án tervezik megnyitni.

További információ: https://szallas.hu/programok/nagyerdei-szabadteri-korcsolyapalya-debrecen-p3460

Forrás: https://szallas.hu/programok/nagyerdei-szabadteri-korcsolyapalya-debrecen-p3460

Győr, Dunakapu tér:

Felsorolásunkból nem maradhat ki hazánk nyugati csücske sem, jöjjön tehát Győr. A város egyik legnépszerűbb terén hangulatos jégpálya várja a siklást kedvelőket. Hétfőtől csütörtökig reggel 10 és este 8 között, péntektől vasárnapig pedig reggel 10-től este 10 óráig van lehetőség csúszkálni. A belépő 1,5 órára szól, ennek ára egységesen 700 Ft. Azoknak, akik kevésbé hevesen szelik a kanyarokat egy órás oktatást is tartanak a hétvégi napokon.

További információ: https://szallas.hu/programok/gyori-mujegpalya-gyor-p3448

Forrás: https://szallas.hu/programok/gyori-mujegpalya-gyor-p3448
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!