Intersport Síaréna

Az eplényi Intersport Síaréna kiemelkedik a hazai síterepek közül, közel 8 km hosszú pályarendszerének – öt olyan sípályát is találunk itt, ahol 1 km-nél hosszabban csúszhatunk! – és számtalan szolgáltatásának köszönhetően jó választás lehet egy családi síelésre, több napra is.

Egy-két évtizeddel ezelőtt nem nagyon tudtuk volna elképzelni, hogy egy magyar síterepen 100 napot meghaladó szezon legyen, márpedig az eplényi Intersport Síarénában – globális felmelegedés ide, csapadékszegény telek oda – bizony már évek óta így van.

Mindez természetesen a rengeteg fejlesztésnek köszönhető. Amellett, hogy bővült a síterep (ma már 7,9 km-nyi pálya várja a látogatókat), folyamatosan növelték a hógyártó kapacitást, az egyre hatékonyabb hóágyúk beszerzésén túl a tekintélyt parancsoló ratrak (hótaposógép) flotta is folyamatosan megújul, egyre korszerűbb gépekkel tartják karban a pályákat.

Az eplényi Intersport Síarénában közel 8 km sípálya és számos szolgáltatás várja a látogatókat

Ahogy a térképről is kiderül – a pontos pályaadatokat a síterep oldalán megtalálod –, két ülőlift is található az Intersport Síarénában! A Szent Sólyom négyüléses és a 2017/2018-as szezonra átadott Páros Csillag kétüléses lift mellett további három csákányos felvonó szolgálja ki a síelőket, illetve három tanulólift (két tolókaros és egy műanyagköteles) is működik a tanpályák mellett.

A síterep nagyjából 6 km kék pályával rendelkezik, kifejezetten ajánlott tehát olyan családoknak, ahol a gyerekek – és akár a szülők is – még kezdő síelőknek számítanak. Sőt, akár itt is elkezdhetik a tanulást, hiszen nagyszámú és jól képzett oktatógárda várja azokat, akik most vágnának bele.

A névadó szponzornak köszönhetően kiválóan felszerelt síkölcsönzők állnak rendelkezésre, a parkolás ingyenes és jól szervezett, több büfé és étterem is található a síterepen, esténként 4 km-nyi kivilágított pályán lehet síelni… Eplényben pedig számos szálláshely várja a vendégeket, mert mint a fentiekből is kiderül, akár többnapos síelésre is érdemes az Intersport Síarénába látogatni. A hétköznapok különösen ajánlottak, kevesebben vannak a pályákon és az árak is kedvezőbbek. A síterep területén tilos, viszont közvetlenül mellette, megfelelő hóviszonyok esetén lehet szánkózni.

Intersport Síaréna, Eplény

  • Magasság: 333–509 m
  • Szintkülönbség: 176 m
  • Sípályák hossza: 7,9 km
  • Liftek száma: 8
  • Távolság Budapesttől: 115 km
  • Napijegy ára: 9500/6700 Ft (felnőtt/gyerek)

Hétköznap kedvezőbb jegyárak vannak érvényben, és nyilván az is kevesebbe kerül, ha csak 8 órát (vagy 4-et) síelnél. További infók: siarena.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!