Bár ez a nyár más, mint a többi… mégis van néhány olyan nyári programlehetőség, mely kihagyhatatlan a naptárból. A forróság és az égető napsütés elől mindenki a vízpartokra menekül, folyóinkat, tavainkat vagy a strandokat látogatja.

Cikkünkben ezúttal a vidéki strandolási lehetőségekre összpontosítunk, melyet akár családi, baráti szinten össze is lehet kötni egy hosszú hétvége eltöltésével, az ország egy-egy szegletében.

Harkány:

Hazánk egyik legdélebbi pontján található a gyógyfürdő és strandfürdő részleggel is rendelkező Harkányfürdő, mely garantált vízi élményekben részesít szülőt és gyermeket, időst és fiatalt.

Gyógyfürdőjében található egy teljesen, egy félig fedett, valamint egy nyitott gyógymedence (egyelőre csak a nyitott rész üzemel), melynek bármelyike alkalmas lehet egy fürdőkúra végrehajtására, akár mozgásszervi, ízületi betegségek megelőzésére, vagy éppen a pikkelysömör tüneteinek enyhítésére.

Strandfürdője számtalan kikapcsolódási és pancsolási lehetőséget rejt magában, az 5-6. számú lepkemedencék és sportmedence után, a gyermekek nagy örömére, július 3-án a csúszdapark is megnyitott. Mindezek mellett a szárazföldi sportok kedvelői is megtalálhatják a számukra ideális mozgásformát, strandröplabdázhatnak, strandfocizhatnak, de a vízben való aktív tornát kedvelők is számíthatnak egy kis izomlázra a zumba vagy éppen a fitnesz óra után.

 

További információ

Bükfürdő:

A déli tájegység után jöjjön az egyik legnyugatibb rész és egy népszerű üdülőhely, Bükfürdő. A 14 hektáros strand, a 34 medence és az 5800 négyzetméternyi vízfelület már önmagában vonzó, de mindez egy óriási zöldövezetben fekszik, mely a léleknek is igazi megnyugvást jelenthet.

A pihenőszektorokat három részre osztották, így külön kapcsolódhatnak ki a családosok, a felnőttek és az idősebb korosztály. Az üzemelő medencék listáján felfedezhetjük a „négy évszak” medencéket, de számos beltéri és kültéri gyógymedence, élménymedence és úszómedence is várja a látogatókat.

A csúszdapark itt is a kis – és nagygyermekek, sőt a felnőttek kedvencévé is válhat, hiszen akár 7 különböző formájú csúszdát is kedvükre tesztelhetnek. A komplexum mindezeken kívül több étteremmel rendelkezik, így gasztronómiai, illetve e mellett wellness és spa élményekkel is megörvendeztetheti az odaérkezőket.

 

További részletek

Debrecen:

A fővárost most kihagyjuk a listánkból, így északi irányba sem tekintgetünk, keletre viszont annál inkább. Néhány hete nyílt meg ugyanis Debrecenben az Aquaticum strand, mely a nagyerdei zöldterületen, óriáscsúszdáival, trópusi növényvilágával igazán vendégcsalogató lehet.

Az idelátogatók hódolhatnak szórakozási, fürdő – és sportszenvedélyüknek, illetve a pihenésnek és a kikapcsolódásnak is.  A baráti társaságok hűsölve fogyaszthatják el koktéljaikat a pool bárokban, a családosok pedig a Nagyerdő szabadtéri színpadán ülhetnek be az előadásokra. A csúszdák, az ugróplatform és a kalandmedencék a vállalkozó szellemű strandolóknak nyújthatnak különleges élményt. A palettáról természetesen nem hiányozhatnak a gyógyászati és rehabilitációs kezelések, valamint a szaunaprogramok sem.

Debrecen közkedvelt kirándulóhelyszíne, a Ködszínházzal, a Nagyerdei Stadionnal, a Békás-tóval kitűnő, aktív szabadidős tevékenységet is jelenthet azoknak, akik a fürdőzést összekötnék egy kis kulturális barangolással.

 

Tudj meg többet

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!