Bár a curling téli olimpiai sportág, az emberek többsége rendre rácsodálkozik, amikor ezt a sportot látja a tévében. Az V. Téli Sportágválasztón azonban nem csupán rácsodálkozni lehet a curlingre, hanem ki is lehet próbálni. Az eseménynek január 19-én a Vasas Jégcentrum ad otthont.

Ez egy komoly stratégiai sport. Rendszerint nevezik a „jég sakkjának” is. Ráadásul rengeteg kalóriát éget.

„Rendszerint ott vagyunk a Sportágválasztó rendezvényein, szeretjük megmutatni az embereknek és főleg a fiataloknak, hogy ez a sportág milyen örömet tud okozni azoknak, akik játsszák azt. Korábban Béres Alexandra fitneszvilágbajnokunk is curlingezett rendszeresen, válogatottként is bemutatkozott. Ő számolta ki, illetve lemérte, hogy egy mérkőzés nálunk 1000-1200 kalóriát is eléget.” – mondta honlapunknak Kerekes Olivér, utánpótlásedző.

„A curling egyébként egyre népszerűbb, és többek között kerekesszékesek is űzhetik. Hihetetlen csapatépítő ereje van ennek a sportágnak, amit az V. Téli Sportágválasztóra kilátogatók is megtapasztalhatnak.” – tette hozzá a szakember.

 Curlingezés során a csapatok felváltva csúsztatnak 8-8 gránitkövet a 45 méter hosszú jégpálya egyik végéből a másikba, egy leginkább céltáblához hasonlító felfestett felületre, a „házba”. Mindkét csapatnak az a célja, hogy mind a 16 kő elengedése után az ő köve legyen közelebb a ház középpontjához. Az a csapat nyeri a játékrészt – az ún. „endet” -, akinek ez sikerül, és annyi pontot kap, ahány köve közelebb van a ház középpontjához, mint az ellenfél legközelebbi köve.

Az V. Téli Sportágválasztón a curlingen kívül lesz jégkorong, jégtánc, műkorcsolya, rövidpályás gyorskorcsolya, szinkronkorcsolya, bob, szánkó, fakutya. A jégcentrum melletti területen pedig az alpesi sí, snowboard és a kutyás szakágak teljes kínálatával ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az V. Téli Sportágválasztóra itt regisztrálhatsz!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!