Kassai Lajos hatására kezdett íjászkodni az újdonsült olimpikon

Balogh Mátyás 41 év után az első magyar férfi lesz íjászatban az olimpián. A roppant elszánt fiatal versenyző sportágválasztása nagyon tanulságos – ennyit számít a motiváció.

Mennyire sokat számítanak a gyerekkori élmények. Az, hogy egy-egy példakép tud hatni a gyerekekre. Akár egy egész életutat meg tud változtatni egy motiváló találkozás, egy olyan mély benyomás, ami aztán évekig dolgozik a gyermekben. Ez a gondolat ihlette a Nagy Sportágválasztót is.

Balogh Mátyás, aki a napokban vívta ki az olimpia részvétel jogát, 25 évnyi szünet után képviselheti újra olimpián a magyar íjászatot és 1980 óta ő lesz az első magyar férfi, aki ott lehet a sportág képviseletében az olimpián.

Nagy feladatot teljesített hát a mindössze 21 éves Matyi, aki honlapján mesél arról, hogy miként ismerkedett meg az íjászattal:

„A Savaria Történelmi Fesztiválon Szombathelyen, Kassai Lajos lovasíjász bemutatóján tetszett meg ez a szép sport. Az első íjam egy Kasai Póni nevű történelmi íj volt, amivel másfél évig versenyeztem és szép eredményeket értem el vele, még ma is fenn van a falon díszként. A történelmi íj kategória után az olimpiai kategóriára váltottam. 2007-ben kezdtem, 2012-től a Magyar Íjász Szövetség Olimpiai utánpótlás csapat (Dream Team) és a Junior Íjász válogatott tagja vagyok. A harmincöt-negyven fős kezdő társaságból egyedül én maradtam. Most már büszkén mondhatom: megérte!”

 

Fotó: misz.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!