Bőhm Zoltán, a Fair-way SE vezetője épp próbált számvetést készíteni, hogy mit is adott személy szerint neki, illetve sportágának, a pickleballnak a Nagy Sportágválasztó, vagy mit adtak ők a Nagy Sportágválasztónak. A megkeresés tehát pont időben jött, Zoltán nálunk osztja meg a gondolatait.

„A pickleball 2019 májusa óta szerepel a Nagy Sportágválasztón. Akkor mentünk ki először az eseményre a hazánkban akkor még gyerekcipőben járó sportként, így utólag belátva kicsit “szedett-vedett” módon. (Akkora volt az érdeklődés, hogy a sörpadokat is be kellett vetnünk “háló” gyanánt). A szeptemberi rendezvényre már jobban felkészültünk, így egyszerre jóval több gyerek is ki tudta próbálni a játékot. Számomra óriási meglepetés volt a nagy érdeklődés, és az ezzel járó terhelés is. Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk gyerekektől, szülőktől, tanároktól. Emlékszem egy orosházi családra, akik minden évben visszajönnek hozzánk. Ezek mellett az élmények mellett szintén meghatározó volt, hogy kis csapatunk részt vett a szervezett véradáson. Személy szerint nekem ez volt az első véradásom (azóta rendszeresen adok vért), így elmondhatom, hogy a Nagy Sportágválasztó indított el a rendszeres véradás útján (azt hiszem, ez örökre megmarad).

Minden Sportágválasztón óriási élmény nézni, hogy akinek tetszik a sportágunk, az visszajön és több órát is képes a standunknál eltölteni. A másik fontos dolog, hogy a pickleball igazi családi sport, hiszen kortól, nemtől, edzettségi állapottól függetlenül bárki űzheti, így akár a nagyszülők is képesek játszani az unokájukkal. Mindig öröm, amikor (egy-két esetben némi unszolás után) a gyerekek a szüleikkel/nagyszüleikkel játszanak nálunk. Emellett a pickleball alapjai rendkívül gyorsan elsajátíthatóak, így akár 10-20 perc alatt is sikerélménye lehet a gyerekeknek és a szülőknek egyaránt. Szintén fontos, hogy igazi örömsport, rendkívül jó szórakozás. Ezt a felhőtlen örömöt tudja adni mind a mozgás, mind pedig a pickleball gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt. A mozgás öröme mellett egyfajta közösségi élmény is a mozgás. Nagyon sokan vagyunk, akik azért is járunk edzésre, mert jó a közeg, jó a társaság (ez természetesen nem csak a pickleballnál van így).

Hogy a gyerekek érdeklődését mivel lehet felkelteni? Nos, nem tudom pontosan, mi csak tesszük a dolgunkat és azt látjuk, hogy jönnek a gyerekek, élvezik a játékot és eszükben sincs, hogy a mozgás helyett nyomkodnák inkább a telefonjukat. Azt látjuk, hogy ha figyelünk rájuk, akkor azt nagyon meghálálják.”

A május 27-28-ai Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó eseményre a belépés INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrálj most: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!