Téli sportok régi vagy új szerelmesei, elérkezett a ti időtök. Minden nektek és rólatok szól. Az előző cikkünkben megmutattuk nektek, hova induljon a család téli sportolásért. Most elmondunk mindent, amit tudni akartál a síelésről, de nem volt lehetőséged megkérdezni. És ha azt hiszed, a tél számodra nem tartogat mást csak teát és otthoni filmezős délutánokat, szedd össze minden bátorságod és meleg ruhád, ugyanis a cikk végére megtalálod az új téli kedvenc sportodat.

Babos Sándor, a Babos Síklub vezetője mutatta be a síelés világát, többek között, hogy hogyan lehet az edzéseket kivitelezni és mikor ajánlott elkezdeni a sportágat.

„Vannak csoportos tanfolyamok, ami úgy néz ki, hogy 8 fő van egy csoportban és 2 oktató foglalkozik velük, ők járnak hetente egyszer rendszeresen. Ezen kívül magánórát is lehet igényelni, az pedig egyénileg egyeztetve az oktatóval működik. Síelni tanulni 3 éves kor után szabad csak. Előtte még nem ajánljuk, mert az ízületeknek még fejlődni kell, meg a gyerekeknek agyban is egy kicsit érni, hogy tudjon figyelni és végig tudjon csinálni egy órát. 3-4 éves kor között a magánórát ajánljuk, mert ők igénylik, hogy csak rájuk figyeljenek és általában, 4 éves kor felett alkalmasak a gyerekek egy csoportos tanfolyam kipróbálására.”

Mennyi idő alatt lehet elsajátítani a havon repülés képességét? A „Szeptembertől március végéig, április elejéig vagyunk nyitva, akkor lehet jönni. Ami a legideálisabb, az iskolakezdési időszak, amikor a szülők eldöntik suli, ovi mellett mit sportoljon a gyerek. Ekkor a síelésre nem sokan gondolnak, pedig a pályák ilyenkor nyitnak és ezt érdemes is kihasználni, mert így a január környéki sítáborra már úgy fel tud készülni mindenki, hogy kint élvezhetően tudja gyakorolni a sportot.”

Miért választanád ezt, mint egy pihentető napot a szeretteid körében?  Azért, mert síelés kiválóan fejleszti a gyerekek koordinációs-, kondicionális- és kognitív képességeit. Ezáltal gyermekek sokkal érzékenyebbé válnak a mozgástanulásra, így könnyedén és hamar elsajátíthatják ezt a sportágat. Ez a tudás egy egész életen át megmarad.

Azonban, nem késő a síelést felnőttként sem elkezdeni, hiszen ez a sport, nemcsak aktív téli kikapcsolódásként szolgál, hanem emellett, olyan elkápráztató tájak tárulnak a szemeink elé, amit a sport nélkül sosem tapasztalnánk meg.

A síelés valódi kikapcsolódás testnek és léleknek.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!