FALLABDA (SQUASH)

A fallabda sport az egyik legintenzívebb labdajáték, melyet teremben egy speciális pályán lehet játszani. Kiemelkedő erőnlétet, robbanékonyságot, és jó kombinatív készséget követel meg attól, aki ebben a sportágban eredményesen akar játszani. A szabadidős játékosoknak kellemes és intenzív kikapcsolódást nyújt, intenzív játék esetén gyors kalóriaégetéssel. Létezik páros játék is, de erre hazánkban nincs speciális pálya, jelenleg az egyes pályán óvatosan lehet játszani. A játék nagyon kivonatos leírása szerint két játékos egy meghatározott pályán (9,75 x 6.40 méter) felváltva üti a labdát úgy, hogy a másik játékos azt ne tudja visszaadni. A hivatalos versenyeken három nyert játszmáig tart egy mérkőzés, ahol egy játszmában 11 pontot kell elérni. Ez egy olyan kivételes játék, ahol a két ellenfél egy azonos térfélen helyezkedik el, ezért nagyon fontos, hogy a játékosok figyeljenek egymásra. Ha egy játékos úgy érzi, hogy a labda megütésével veszélyeztetné ellenfele testi épségét, akkor nem szabad megütnie a labdát, új labdamenetet kell kezdeni. Az oldalfalak magasságát vonalak jelzik, ez a pálya játszható felülete.

Szövetségi adatok

Magyar Fallabda (Squash) Szövetség
1025 Budapest, Törökvész út 87-91.

Budai Squash Egyesület
1238
Budapest
City Squash Club Sportegyesület
1022
Budapest
Colosseum-LUXUS SE Sportegyesület
1025
Budapest
Műegyetemi Atlétikai és Football Club
1111
Budapest
Squasholunk.hu Sportegyesület
1026
Budapest
Top Challenge Sportegyesület
1065
Budapest
Go Ahead Squash Club Sport Egyesület
2092
Budakeszi
Budaörsi Labda Egylet
2040
Budaörs
F.I.T. S.C. Egyesület
5600
Békéscsaba
Gekkó Szabadidő- és Sportegyesület
4024
Debrecen
Egri Squash Sportegyesület
3300
Eger
Golden Ball Squash Club Sportegyesület
9021
Győr
Pro Squash Akadémia Sport Egyesület
9024
Győr
Etalon Kecskeméti Szabadidősport Egyesület
6000
Kecskemét
Centrum Squash Sportegyesület
6400
Kiskunhalas
D Fitness Sportegyesület
4400
Nyíregyháza
Csé-Team Labdasport Egyesület
7632
Pécs
Sport Elit Sportegyesület
7635
Pécs
Mega Sport Egyesület
9400
Sopron
Szeged Squash SE
6757
Szeged
Szegedi Tisza Squash Sport Egylet
6728
Szeged
Szombathelyi Öntöde Fallabda Közhasznú Sportegyesület
9700
Szombathely
SQUASHBEREK Sportegyesület
2800
Tatabánya

Kapcsolódó cikkek

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.


Schmél Józsua

biológus, táplálkozási tanácsadó

Józsua az ELTE-n végzett biológusként és a Semmelweis Egyetemen tanult tovább, mint táplálkozástudományi szakember. Következő cél a PhD fokozat megszerzése.
A sporttal 14 éve lépett kapcsolatba az asztaliteniszen és fitness-en keresztül. Utóbbi azóta is az életének szerves része.

A Scitec Kft.-nél kezdte pályafutását tanulmányaival párhuzamosan, így a táplálékkiegészítők terén szerzett tapasztalattal is segítheti a sportolók igényeit.
A hozzá fordulók teljeskörű szakmai támogatást kaphatnak a céljaik eléréséért.


Szentmihályi István

a SYNLAB kereskedelmi és operatív vezetője

Szentmihályi István a Debreceni Egyetem Természettudományi Karán végzett, és több mint 20 évet töltött nemzetközi amerikai cégeknél különböző kereskedelmi és vezetői pozíciókban. Az utóbbi években a táplálkozás- és egészségtudományok területén kamatoztatta üzletfejlesztési képességeit. Jelenleg a SYNLAB Sportdiagnosztikai Üzletágának kereskedelmi és operatív vezetője. Üzleti és sportszakmai tudásában segíti sportszeretete, mely korábban élsportolóként, jelenleg lelkes amatőrként is jellemzi.