Milyen az ideális Valentin-napi program? Közel hoz benneteket egymáshoz, különleges hangulatban zajlik, szórakoztató, és teret ad annak, hogy mindketten kibontakozzatok. A sport talán nem is jutna eszetekbe ilyenkor randiötletként, pedig rengeteg olyan izgalmas páros mozgásforma van, ami megfelel az összes feltételnek. 

Hozzátok össze a kellemest a hasznossal: páros kajak, túra, futás, lovaglás

Valentin-nap alkalmából sokan kiruccannak valahová – miért ne lehetne ez a természet, ahol közösen sportoltok egy jót? Választhattok például egy gyönyörű folyó- vagy tópartot, ahol páros kajakba szálltok, és messzire eveztek. De a kiránduláshoz és a kocogáshoz is sokat hozzáad az erdei környezet, a friss levegő, a madárcsicsergés és egy csobogó patak. A lovaglás sem rossz ötlet, ha elérhető a közelben egy lovarda, és éppen vadregényes hangulatban vagytok.

Kerüljetek közelebb egymáshoz: tánc, akrojóga, tantrajóga

A szerelmesek ünnepe nem telhet el összebújás nélkül. Vannak olyan sportágak, amik sokat segítenek abban, hogy jobban egymásra tudjatok hangolódni. Ilyenek például azok a táncok, amiknél gyakran meg kell érintenetek egymást, vagy éppen a csábításról szólnak (pl. salsa, rumba vagy egyszerűen egy lassú számra imbolygás egy szórakozóhelyen). Hasonlóan lágy mozgásforma az összagabalyodós pózokkal teli akrojóga, ahol a pár egyik fele mindig megtart, a másik pedig elengedi magát és repül” – így épül a bizalom kettőtök között. Még tovább megy a tantrajóga, ami jógagyakorlatok és ászanák segítségével, a test alapos átmozgatása mellett megtanít irányítani a szexuális energiát.

Vezessétek le a feszkót: squash, küzdősportok, páros miniversenyek

A Valentin-nap néha kicsit olyan, mint a karácsony: egy napra mindenki félreteszi a konfliktusokat és az ellenérzéseket, és úgy csinál, mintha minden a legnagyobb rendben lenne. Csak az a gond, hogy ha éppen nem idilli a kapcsolatotok, vagy mosolyszünet van, akkor a színjátéktól függetlenül még belül nagyon is fortyogni fog a sok negatív érzés, a sértettségtől a szívfájdalmon át a haragig. Kivéve, ha direkt olyasmit csináltok, ami levezeti a feszültséget… Alapból ilyen az összes sportág, de ezen belül is választhattok olyan páros mozgásformát, ami komolyabb erőbedobást igényel, és kitombolhatjátok magatokat közben. A squash és a küzdősportok pont megfelelnek a célnak – de tiszteljétek az „ellenfelet” és a különböző erőviszonyokat. Sose felejtsétek el, hogy valójában a másik feletekkel „küzdötök”, és szeretitek egymást. Szintén sok feszültséget képes levezetni, ha egy szócsata helyett inkább egy barátságos sportversenyen méritek össze az erőtöket. Például letesztelhetitek, ki bírja tovább a planket, vagy melyikőtök fut gyorsabban. A vesztes pedig meghívhatja egy közös szaunázásra vagy páros masszázsra a győztest – amit duplán megérdemeltek, ha már Valentin-napon is rászántátok magatokat a mozgásra.

<3 <3 <3

+1 tipp: Ha Valentin-napra már szerveztetek valamit, de most megjött a kedvetek a páros sportoláshoz, akkor február 15-én még a helyszínen is nevezhettek a BBU Föld Alatti Futásra, aminek idén pont a szerelem a tematikája. Mit szólnátok például egy 4,3 km-es, kézen fogva lefutott Valentin-körhöz a misztikus kőbányai pincerendszerben…?

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!