Kozák Danuta diákokkal találkozott

Kozák Danuta ötszörös olimpiai bajnok kajakozó a téli szünet előtt felkereste az óbudai Szent Györgyi Albert Általános Iskola diákjait, és előadást tartott harmadik és negyedik osztályos gyermekeknek, a Bajnokok Útja Alapítvány felkérésére.

Egy kérdésre válaszolva a sportolónő kifejtette, hogy pályájának kezdeti időszakában az volt a legnehezebb, hogy megtanulja, hogyan maradjon egyensúlyban a vízen. A verseny kajakok ugyanis rendkívül keskenyek, és ezért, ha valaki nem figyel oda, könnyedén beborulhat a vízbe. A látogatás alatt több kérdést is kapott a fél éve már gyakorló anyukának számító Kozák Danuta, talán a legkönnyebben arra a kérdésre tudott válaszolni, hogy megfordult-e már valaha a fejében, hogy abbahagyja-e a kajakozást. Erre azonnal rá tudta vágni, hogy nem.

„Nagyon jól éreztem magam a látogatáson, a gyerekek rendkívül interaktívak voltak, rengeteg kérdést tettek fel. Amikor ilyen látogatásokon veszek részt, mindig meglepődök azon, hogy milyen elgondolkodtató kérdések jutnak az eszükbe.”

A 30 éves kajakozó a látogatás végén elmondta azt is, hogy mivel fogja tölteni a téli felkészülési időszakot. Ilyenkor ugyanis a kajakosok uszodai, illetve konditermi edzésekkel, valamint futással készülnek az aktív hónapokra. Vele sincs ez másképp, igyekszik magát formában tartani, és ezért törekszik arra, hogy minden napra be tudjon iktatni legalább két edzést.

Bajnokok Útja Alapítvány

A szervezetet a kétszeres olimpiai bajnok Fazekas-Zur Krisztina hozta létre 2013 februárjában. A Bajnokok Útja Alapítvány – ahogy a neve is jelzi – kiemelt küldetése, hogy segítse a jövő bajnokait céljaik kitűzésében, és álmaik megvalósításában, illetve, hogy előmozdítsa az egészségtudatos életmód elterjedését a mindennapi életben. Az alapítvány munkájában többek között olyan neves sportolók vállalnak aktív szerepet, mint az olimpiai bajnok tornász Berki Krisztián, a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó Kammerer Zoltán, a többszörös magyar válogatott kézilabdázó és olimpiai negyedik helyezett Fazekas Nándor, a londoni olimpikon Benkó Barbara, valamint az olimpiai ezüstérmes öttusázó, Marosi Ádám.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!