A labdarúgás egy labdajáték, amit két, egyenként 11 labdarúgóból álló csapat játszik egymás ellen, a 100-110 m hosszú és 64-75 m széles pályán.

A játék célja, hogy a rendelkezésre álló idő alatt a labdát az ellenfél kapujába juttassák, és így minél több gólt szerezzenek. A játékot 2×45 percig játsszák, ezeket nevezik félidőnek. Az egyszerű szabályok és a minimális sportszerigény kétségtelenül hozzájárult a játék elterjedéséhez. Gyakran mondják, hogy ez a világ legnépszerűbb csapatsportja. A Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) felmérése szerint a játékot világszerte több mint 240 millió ember játssza rendszeresen, több mint 200 országban. Hétvégenként több millió néző követi nyomon kedvenc csapatának játékát a helyszínen vagy televízión keresztül.

E sport legősibb formája a kínai forrásokban szerepel – mai tudásunk szerint – , ahol az i. e. 2000 körül Huang-ti császár gyalogos katonák kiképzésében használta, hogy gyorsaságukat, ügyességüket és találékonyságukat fejlessze. A magyar labdarúgás első irodalmi emlékeit 1879-től őrizzük. 1907-ben a FIFA elismerte a szövetség önállóságát, és felvette Magyarországot tagjai sorába.

1901. január 19-én megalakult a Magyar Labdarúgók Szövetsége. A labdarúgás sportágban a 2008/2009-es idényben Magyarországon 2578 egyesület vett részt a különböző bajnokságokban, közülük 238 budapesti. A legnépszerűbb sportág hazánkban a labdarúgás, hiszen összesen 96 309 játékengedéllyel rendelkező labdarúgóval büszkélkedhet, ebből 1591 a női labdarúgók száma.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.


New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.