Tematikus futóélmény a kőbányai pincerendszerben? Több mint 100 sportág és ráadásként még hangszerek is a Merkapt Sportközpontban? Szórakozás, szabadidősport, egy igazi ünnep egy éjszakán át? Futóverseny a X. kerület legszebb parkjain keresztül? Megemlékezés egy kenus legendáról a Népszigeten? Havas-jeges sportok kipróbálása Mikulás alkalmából?

Rengeteg sportolni, mozogni vágyó gyermek és felnőtt, megannyi gyönyörű, különleges és izgalmas helyszín, éjjel vagy nappal, a föld felett vagy a föld alatt, egy, két, 18, 25 vagy akár 100 sportág. Igen, ezek mind-mind mi vagyunk. Te is a részese lehetsz ennek az esemény-kavalkádnak a 2020-as évben és még választanod sem kell. Legyél Velünk mindenhol!

2020. február 15. Föld Alatti Futás – Ha a szíved a futásért dobog

A futásért vagy egymásért? Legyen mindkettő. Éld át Velünk a Valentin nap mámoros hangulatát, megfűszerezve a pincerendszer titokzatos, élményekben gazdag világával. Teljesíts bármely távon, egy a lényeg, csináld a mozgás szeretetéért, a karácsonyi finomságok ledolgozásáért, az újévi fogadalomért vagy akár saját magadért. És még valami, ne hagyd otthon, azokat sem akiket szeretsz!

További információk és nevezés

2020. május 22-23. és szeptember 11-12. Budapesti Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó

Kit ne csábítana több mint 100 sportág és néhány vonós, fa – és rézfúvós, illetve akkordikus hangszer? Hát, ha még azokat ingyenesen van lehetőséged kipróbálni, egy helyszínen, két nap alatt. Hadd fokozzuk még az izgalmakat… elhozzuk hazánk legjobbjait, hogy személyes példaként szolgáljanak, hova és meddig is lehet eljutni kemény munkával, szorgalommal és kitartással. Egy valamit viszont mindenképpen tudnod kell: ők is így indultak, választottak maguknak egy sportágat vagy éppen egy hangszert.

2020. június 13. Mozgás Éjszakája

El tudsz képzelni több tízezer embert együtt mozdulni az éjszaka ritmusára Buda csodás hegyei alatt, a kivilágított rakparton? Mi gond nélkül. Hiszen már átéltük, nem is egyszer. Higgy Nekünk, felejthetetlen élmény. Gyere el a családoddal, a barátaiddal vagy egyedül és keress magadnak társaságot bármely kitelepülő sportág standjánál, mozogjatok együtt, hisz a sport összeköt. Ha a végsőkig kitartasz még a napfelkeltét is láthatod a Pázmány Péter sétány korlátjaira támaszkodva!

2020. június 28. Szent László Napi Futás

A Szent László Napoknak immár hagyománya van Kőbányán, melynek egyik elengedhetetlen része a Szent László Napi Futás. A legsportosabbat a legvégén! Akár aposztrofálhatnánk ígyis a futóversenyt, mely vasárnap, az ünnep utolsó napján kerül megrendezésre a jól ismert Rottenbiller parki székhellyel. Igaz, a pincerendszer ekkor kimarad az útvonalból, mégis találunk elég érdekes, izgalmas és jól futható szakaszt a X. kerületben, hogy érdemes legyen Velünk tartani.

2020. október 23. Kolonics György Emlékfutás

Írjunk bármilyen évet, a dátum örök. Ha október 23-a, akkor Kolonics György Emlékfutás. Évről-évre több ezren emlékezünk meg együtt Kolóról, ki oly sokunknak szolgál követendő példaként. Mi mással is tehetnénk meg ezt, mint hogy az Ő tiszteletére futunk a népszigeti partszakaszon, melyet Ő is örökre a szívébe zárt? Megunhatatlan környezet, családias hangulat, egy nemes cél. Kell ennél több?

2020. október 31. Halloween Run

Hátborzongató élmény egy hátborzongató helyszínen? Vakmerő és bevállalós futók, a tematikához illő jelmezes statiszták, hangeffektek és fényáradat? Ez a BBU Halloween Run. Ismerd meg a kőbányai pincerendszer rejtélyes zegzugait, töltsd társaságban a halloweeni ünnepet és éld át azt, amit egy igazi, hamisítatlan élményfutás nyújthat. Van még kérdés? Biztosan! De mindent azért mi sem árulunk el.

2020. december 6. Téli Sportágválasztó

Nem mi vagyunk a legnagyobb „télisport nemzet”, igaz a körülmények sem éppen adottak ehhez. De mi egyetlen napra meg tudunk teremteni minden feltételt ahhoz, hogy lehetőséged legyen jobban megismerni és ki is próbálni a népszerű és a kevésbé ismert havas-jeges sportágainkat – mindezt ingyenesen – melyek elképesztő gyorsan közel tudnak kerülni az emberhez.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!