A Rippel Brothers Akadémia (RBA) 2009-ben nyitotta meg kapuit, azóta vannak jelen a Nagy Sportágválasztókon is. Szeretnek nálunk lenni, ahogy fogalmaznak, számukra is nagy élmény az NSV két napja, nem csak a gyerekek, de ők is életre szóló élményekkel térnek haza az esemény után.

– Mindig szuper élményeket gyűjtünk ezeken a napokon. Egyrészt mert a Sportágválasztó csapata nagyon kedves, már-már otthon érezzük magunkat a rendezvényen. Másrészt rengetegen érkeznek hozzánk kipróbálni a sportunkat, látjuk, hogy jól érzik magukat, és sok-sok pozitív visszajelzést kapunk – meséli Juni Emese a Rippel Akadémia részéről. – Emellett pedig új RBA-sok is csatlakoznak hozzánk mindig, akik a következő rendezvényen már csapattagként segíthetik az újonnan érdeklődőket. A saját kis csapatunknak pedig olyan ez az esemény, mint egy csapatépítő, vagy egy osztálykirándulás. Együtt sportolunk, segítünk másoknak, jól érezzük magunkat. Persze mindig jól elfáradunk, de az élmények feltöltenek minket.

A Rippel Akadémia standja mindig nagyon népszerű, sorban állnak a gyerekek, hogy mindent kipróbálhassanak, elnézve ezt a hatalmas érdeklődést, azért megnyugszik az ember, hogy a gyerekeknek igenis van még igényük mozogni – ha van rá alkalmuk.

– Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy a nagyszínpad mellett van az állomásunk, amin egy 15 méter hosszú óriási akrobatikai ugrócsíkkal várjuk a hozzánk érkezőket. Ez már önmagában felkelti az érdeklődést sokakban. Emellett pedig igyekszünk mi magunk is mutatni rajta látványos ugrásokat, akrobatikai elemeket. Így mindig nagy az érdeklődés az állomásunk körül. A bátrabbak beállnak, de vannak, akik csak nézik az akrobatákat.

Az akadémia sportágválasztós tevékenysége rávilágít arra, hogy mennyire fontos, hogy a gyerekek mozogjanak.

– Egyrészt azért fontos ebben a korban a mozgás, hogy a gyerekek megtanulják, megszokják, hogy a mozgás jó dolog, és hozzátartozik az egészséges élethez. Nem kell mindenkinek élsportolónak lenni, és heti 6 napon órákon át edzeni. De az egész napos iskolában ülés után bizony nagy szükség van egy kis mozgásra, sportolásra. Hosszasan lehetne érvelni a jótékony fizikális és mentális hatások mellett, ezt meghagyom másoknak. Az én véleményem, hogy azért kell sportolni, hogy teljes, boldog életet éljük. Mindenkinek meg kell találnia azt a mozgásformát, amiben örömét leli, és azt a hatást éri el, amire a mindennapi élete mellett szüksége van. Van, akinek ez a feszültség levezetés, van, akinek a kikapcsolódás, van, akinek extra kihívás. A Nagy Sportágválasztó pontosan ezért nagyon jó rendezvény, mert ha valahol, akkor itt tényleg bárki megtalálhatja a számára megfelelő sportágat.

És hogy miért épp az akrobatika? Nos, Emese elmondja az előnyeit:

– Az edzésünk többszintű: alapozó és haladó csoportjaink vannak. Ez azt jelenti, hogy hobbi szinten, és profi szinten is folynak edzéseink. Aki a Rippel Brothers Akadémiát választja, az biztosan jól fogja magát érezni az edzéseken. Nálunk mindig nagyon jó a hangulat. Emellett pedig nagyon különböző dolgokat csinálunk, ezért az mondjuk: mindenki ügyes valamiben. Lehet, hogy valaki fél a magasságtól, és kicsit bátortalan a nagy ugrásoknál, de nagyon jól tud egyensúlyozni, vagy zsonglőrözni. De még így is van esély fejlődni abban, ami nem megy, hiszen szakképzett edzők segítségével igenis fejlesztheti az akrobatikai tudását is. Ha valaki viszont energikus és bátor, azt lehet, hogy a zsonglőrözés nem köti le, viszont nagyon jó légtornász, vagy akrobata lehet belőle. Ha valakinek az edzés önmagában nem elég, annak pedig segítünk valóra váltani az álmait, és profi artistává válhat nálunk.

A május 27-28-ai Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó eseményre a belépés INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrálj most: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!