Jó hírünk van: a hétvégi Téli Sportágválasztón sok más havas és jeges sportág kipróbálása mellett lesz lehetőséged korcsolyázni is. Ha még sosem volt korcsolya a lábadon, akkor keresve sem találhatnál jobb alkalmat arra, hogy elkezdd, hiszen most lesz, aki segítsen az első csúszkálásnál. De hogyan vigyázhatsz magadra, másokra és a pályára?

Beltér ide vagy oda, a jégpályán általában nincs meleg, kb. 10–15 fokra számíthatsz. Ezért öltözz melegen, de azért számíts arra, hogy izzadni fogsz, úgyhogy ne a leges-legvastagabb cuccaidat húzd fel. A sapkát és a kesztyűt ne felejtsd otthon – már csak azért sem, mert ha véletlenül elesel, mindkettő tompíthatja a becsapódást. A zoknid legyen a szokottnál vastagabb, különben a kemény korcsolya nyomni fogja a lábadat. A jégre csak korcsolyában menj fel, mert a cipő egyrészt csúszik és balesetveszélyes, másrészt pedig a pálya tisztaságának megőrzése érdekében.

Csúszás közben ne görnyedj meg, hanem egyenesen állj, enyhén hajlított térdekkel. Felejtsd el a lépkedést, ez nem beton: inkább told a lábad a jégen, mintsem emelgesd! Kisebb az esély az esésre, ha nem teszed zsebre a kezedet, hiszen a karjaiddal tudsz egyensúlyozni. Inkább vedd elő a kesztyűdet, ha fáznak a kezeid. Mindenképpen tartsd szabadon őket, ne egyél-igyál mozgás közben, mert egyrészt félrenyelhetsz, másrészt ha elejtesz valamit, akkor mások keresztüleshetnek rajta.

Ha először húzol korcsolyát, akkor rá fogsz csodálkozni, mennyivel furcsább érzés, mint cipőben lenni. A bokaficam és az esések elkerülése érdekében nagyon figyelj oda arra, hogy a megfelelő méretet válaszd, és hogy stabilan illeszkedjen a lábadra. Ehhez jól be kell csatolnod és meghúznod. Akkor ideális, ha csak picit mozog benne a bokád – de nem szabad nyomnia a lábadat. Amikor állva befelé dőlnek a korcsolyák, akkor túl laza a rögzítés: húzz még rajtuk egy kicsit.  Ha a szombati Téli Sportágválasztóig már nincs időd beszerezni korcsolyát, akkor a helyszínen lehetőséged lesz bérelni egyet. Segítünk a választásban – és persze a korcsolyázásban is! Regisztrálj most!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!