Muaythai – A jó koordinációs képesség garantált

Muaythai, vagy thai box. Egy sportág, amely különösen a nagy világversenyei után mindig hallat magáról, hiszen általában a magyarok rendre jól szerepelnek ebben a sportban is. Európában a thai box elnevezést ismerik többen, de gyakorlatilag a muaythai és a thai box egy és ugyanaz.

Egy olyan küzdősportról beszélünk, amely rengeteg pozitívummal tud hozzájárulni a gyerekek fejlődéséhez. A thai box-nak köszönhetően jó koordinációs és erőnléti képességre tudnak szert tenni, valamint megtapasztalják milyen csapatban „dolgozni”. A feladatokat rengeteg játék teszi színesebbé, mely segítségével a gyerekek napi, heti mozgásigényét is kielégítik az edzéseken.

„Tapasztalatunk szerint az ifjú harcosok első órai kezdeti bizonytalansága hamar szertefoszlik, könnyedén be tudnak kapcsolódni a közös edzésbe, ahol fiúk és lányok vegyesen edzenek.” – mondja Czinke Gábor, a  Magyar Muaythai Szakszövetség  elnökségi tagja, aki a Thai Box Akadémia vezetőedzője is egyben.

„Ezt a sportágat 5-6 éves korban érdemes elkezdeni. Fontos infó a szülőknek, hogy egy biztonságos sportágról van szó. Célunk, hogy minél több gyereket felállítsunk a számítógépek, tévék elöl és megmutassuk a rendszeres sportolás előnyeit. Ezért is leszünk ott többek között a május 24-én és 25-én megrendezendő Nagy Sportágválasztón” – tette hozzá a sportvezető.

Te is kipróbálhatod a thai boxot a Nagy Sportágválasztón május 24-én és 25-én. Regisztrálj! Gyere el! Próbálj ki több mint száz sportágat!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!