Népszerű a Prédikálószéki-kilátó

A tavaly októberben átadott kilátóra a Pilisi Parkerdő Zrt félévvel ezelőtt látogatottság-számlálót szerelt, melynek adatai szerint május óta nagyjából húszezer kiránduló fordult meg a kilátóban, hogy megcsodálhassa a Dunakanyarra nyíló egyedülálló panorámát.

A mérés adatai még az erdőgazdaság szakembereit is meglepték, a félév alatt elért húszezres látogatói szám azért is tekinthető nagyon magasnak, mert a Prédikálószéki-kilátóhoz bő 2 órát kell gyalogolni a legközelebbi településtől.

A legtöbben október 15-én – azaz éppen az átadás évfordulójának környékén – mászták meg a 12 méter magas kilátót a páratlan dunakanyari panoráma kedvéért, egész pontosan 734 fő. A lista élén végző októberen kívül júniusban és júliusban lépte még át a látogatók száma a háromezret. A teljes félévet vizsgálva megállapíthatjuk, hogy a kirándulók háromnegyede hétvégén kapaszkodott fel a Visegrádi-hegység legmagasabb csúcsára, azaz aki igazán nyugodtan szeretné élvezni a panorámát, az inkább hétköznap keresse fel a Prédikálószéket.

Így kevesen látják, hiszen legtöbben 9 és 18 óra között keresik fel a Prédikálószéki-kilátót

Átlagban napi egy koránkelőt fogadott a kilátó az elmúlt félévben, azaz olyan látogatót, aki már reggel 6 órakor ott volt a 639 méter magas csúcson.

A Prédikálószéki-kilátó tetején webkamera és meteorológiai állomás is üzemel, illetve a kilátó környékén ingyenes wifi is elérhető.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!