Világszerte rendkívül népszerű, ezrek által látogatott, milliók által követett, amikor a tatamin, a ketrecben, a ringben férfiak esnek egymásnak, szigorúan sport jelleggel, a győzelemért. Vajon manapság elfogadott és természetes az is, amikor a nők is bátran vetik bele magukat a küzdelembe és jeleskednek abban?

Vajon a szebbik nem képviselőinek jobban meg kell küzdeniük a helyért a küzdősportokban, részvételük elfogadásáért, a teljesítményükért járó elismerésért, mint férfi társaiknak?

A válaszokat személyes tapasztalatokat begyűjtve szereztük meg. Kubinyi Anna, a Kelemen Ryu Ju Jitsu képviselője az édesapja által ismerkedett meg a sportággal, mely élete fontos részévé vált.

Mit tanít számára a ju jitsu? Különbséget tesznek-e az edzők, az egyesületek, női és férfi edzés között? Milyen előnyei és hátrányai vannak az azonos, illetve a különböző nemű ellenféllel való harcnak? Milyen élettani hatásai lehetnek a küzdősportnak?

Rákóczi Renáta, az Exatlon Hungary 2019-es szériájának versenyzője, kick-boksz világbajnok, azonban nem ez volt az első küzdősport jellegű mozgásformája, melybe belekóstolt.

Miről és miért váltott? Érte-e valaha hátrányos megkülönböztetés, amiért Ő nőként „kemény bunyós”? Egy csapásra jött a siker vagy talán többszörösen kellett megküzdenie érte? Miért ajánlja kortól, nemtől függetlenül a kick-bokszot?

 

Személyes történetük, élményeik alapján láss bele a női szerepekbe a tatamin, a ringben.

 

OLVASS TOVÁBB

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!