Nyári hőség, sportdömping, véradás és tálcatűz

Verőfényes nyári napsütésben sportoltak a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztón. Több ezer gyerek találkozhatott többek között 104 sportággal, valamint olimpiai, világ- és Európa-bajnokokkal.

Ez az ország legtöbb sportágat felvonultató sportfesztiválja. Idén a budapesti és Pest megyei iskolákon kívül sok vidéki tanintézményből is ellátogattak a Merkapt Sportközpontba, ahol a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság munkatársai is ellátogattak.

A szervezetet az Országos Tűzmegelőzési Bizottság képviseli, a bizottság tűzmegelőzéssel foglalkozó ismertető kisfilmekkel, szóróanyagokkal, füstsátorral, tálcatűz oltásával készült a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztóra, amely szombaton zárul.

A Sportágválasztó társadalmi felelősségvállalása részeként a Magyar Vöröskereszt Budapest Fővárosi Szervezetével véradást szervez az eseményen.

Pénteki képösszeállításunk:

Fotók: Szabó Kriszti

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!