A táv 221 km. A verseny Közép-Európa leghosszabb futóversenye. Jön a XIV. NN Ultrabalaton! Ráadásul lesz kiért szurkolni, hiszen Ötpróbázóink, Szemán Róbert ügyvezetőnkkel és Dr. Kiss Gergely kommunikációs igazgatónkkal, az Ötpróba futónagykövetével kiegészülve két csapatra osztva méretik meg magukat.

Vannak az igazán profik, akik elképesztő edzettségi állapottal, annál is nagyobb motivációval és mérhetetlen kitartással rendelkeznek, és egyénileg vagy éppen „csak” 2-3 fős csapattal vágnak neki a hihetetlen távnak. Ők ma reggel a balatonfüredi versenyközpontból el is indultak, hogy nekiveselkedjenek a 221 km-es távnak és feszegessék határaikat a szemük előtt lebegő cél elérése érdekében.

És vannak az elsőbálozók, vagy éppen a vissza-visszatérők, akik nagyobb társaságban, 4-13 fős csapattal teljesítik a távot, megtapasztalva így az érzést, melyet a szervezők csak FUTÓFIESZTÁNAK neveznek.

Utóbbi csoportba tartoznak Ötpróbázóink is, akik igazi közösséget alkotva, két csapatban, egy 7 és egy 8 fős társaságra bontva győzik majd le a kilométereket. Az Ötpróbások 1.0 és az Ötpróbások 2.0 elnevezésű csapataink holnap 8:30-kor rajtolnak a versenyközpontból, hogy aztán minél jobb hangulatban, minél jobb időeredménnyel, minél nagyobb közösségi élménnyel és minél nagyobb büszkeséggel lépjék majd át a célvonalat várhatóan vasárnap, a reggeli, délelőtti órákban.

A csapatokat megválasztott „kapitányaik” mellett Szemán Róbert ügyvezetőnk, és Dr. Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, kommunikációs igazgatónk, az Ötpróba futónagykövete képviseli majd. Mindketten az első, azaz a balatonfüredi rajtközpont és az Aszófő váltó és frissítőpont közti, 7 km-es szakaszt vállalták magukra.

A verseny előtt Dr. Kiss Gergelyt kérdeztük az Ultrabalatonnal kapcsolatos várakozásairól, céljairól és eddigi Ötpróbás váltófutó élményeiről.

„Ez az első UB-m. Korábban Ötpróba váltóban indultam Storcz Botonddal és Szemán Róbert ügyvezetővel, illetve Dombi Rudolffal és Bűdi Szilárd zenész, műsorvezetővel. Általában 4-7 km-t futok a rendezvényeken, ezúttal is 7 km a terv. Ha edzésként a futást választom, akkor is ebben a tartományban mozgok, egyszer próbáltam a 10 km-t. Az UB-n a célom egy kb. 5.15-5.20 perc/km idővel segíteni a csapatomat. Fontosnak tartom a hasonló versenyeket, mert a sportteljesítmény mellett közösségi élményt is nyújtanak, ráadásul szép tájakon járnak az indulók.”

Ötpróbás csapataink névsora:

Ötpróbások 1.0: Kolozsi Erzsébet, Kolozsi Zoltán, Nagy Milán Attila, Kocza István, Benkovics-Molnár Györgyi, Szabó Edit, Szemán Róbert.

Ötpróbások 2.0: Varga István, Vargáné H. Gabriella, Solymosi István, Vojtkó Tibor, Vojtkóné Csőke Tünde, Molnár Mihály, Conti Viktória, Dr. Kiss Gergely.

Bringás kísérőnk Solymosi Balázs.

Szurkoljunk együtt az Ultrabalatonon szereplő Ötpróbás csapatainknak, hogy minél kevesebb hullámvölggyel, minél több hullámheggyel, egészségben és biztonságban, boldogan és büszkén érjenek majd célba Balatonfüreden!

Emellett természetesen ezúton kívánunk sok sikert, erőt, kitartást, jó szórakozást és eredményes versenyzést minden indulónak!

Hajrá!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!