A padelt, a világ egyik leggyorsabban fejlődő sportját több mint 50 országban játssza közel 15 millió ember. Népszerűségét egyszerűségének köszönheti, illetve annak, hogy sok más ütőjátékhoz hasonlít, azok legjobb elemeit ötvözve. A padel nagyon szórakoztató sportág, minden korosztály számára.

A padelt párok játszák, egymással szemben egy 10×20 méteres „mini teniszpályán”, amit üvegfal és kerítés vesz körbe, melyeket érdemes, sőt fontos a játékba bevonni.

A padel legfontosabb húzóereje, hogy igazi közösségi játék. A tenisznél kisebb területen játsszák, így sokkal több az interakció, és a pályán töltött hasznos játékidő többszöröse a teniszének, ezáltal rendkívül élvezetes. További előnye, hogy bár kétszer olyan aerob hatású, mint a tenisz, mégis kedvezőbb az ízületek számára. A fallabdával szemben fő előnye a páros játék, és az, hogy szabad ég alatt is lehet játszani.

A padel története

A padelt a mexikói Enrique Corcuera találta fel Mexikóban, 1969-ben, miután rájött, hogy a tervezett teniszpálya nem fér el acapulcói ingatlanán, ezért kisebbre vette és falakat húzott köré, amiket szintén bevont a játékba. A sportág világszerte hatalmas népszerűségre tett szert egyszerűségével és más ütőjátékokhoz való hasonlóságával. Éppen a hasonlóságok miatt úgy is szokták emlegetni, mint „squash a nap alatt” vagy „tenisz falakkal”.

A padel Magyarországon

A Magyar Padel Szövetség 2018. tavaszán alakult, az első padelklub – és egyúttal az ott, egy spanyol cég által épített, első három hivatalos padel versenypálya – pedig júniusban nyílt, azaz a  padel valóban fiatal sportnak számít hazánkban. A klub edzője Diego Huber González, első osztályú padel játékos és a Kanári-szigetek sokszoros bajnoka, aki az Argentin Padel Szövetség szakedzői képesítésével is rendelkezik.

Kinek ajánlott?

A padel minden korosztálynak ajánlott, nagyszerű hobbisport. Könnyű elsajátítani, így a sikerélmény azonnali.  A gyors játék a testi-lelki közérzetre egyaránt jó hatással van, ugyanakkor nem terheli az ízületeket.

A Magyar Padel Szövetség honlapja: magyarpadel.com

Az első padelpályák Budapesten. (Nyitókép: Oroszlán Szonja a pályán, a megnyitás napján.)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.