A crokinole-t is kipróbálhatják az érdeklődők az V. Téli Sportágválasztón. A Vasas Jégcentrumban havas-jeges sportágakkal ismerkedhetnek meg az érdeklődők. Az esemény ingyenes, csupán egy regisztrációt igényel.

A crokinole egy közel 150 éves kanadai eredetű, 2-4 személyes, fából készült, pöckölős ügyességi játék, pörgős, változatos és izgalmas játékmenettel, percek alatt elsajátítható szabályokkal és mozdulatokkal, valamint kortól és nemtől függetlenül azonos esélyekkel. A tudás, a szerencse és a taktika is egyaránt szerepet játszik a játék során. Jellegét tekintve leginkább a curling asztali változataként aposztrofálhatjuk, itt is a kör alakú cél minél értékesebb területeire kell csúsztatni korongjainkat, akár az ellenfél korongjainak rovására.

A tengerentúlon természetesen nemcsak társasjátékként, hanem sportként is űzik, és nemzeti, sőt világbajnokságot is rendeznek. Hazánkban alig 6 éve vált ismertté, ám ez a rövid idő elég volt arra, hogy beinduljon a minőségi hazai gyártás, majd a Magyar Crokinole Szövetség megalakulásával kiépüljön az évente több fordulóból álló, vidéki helyszíneket is bevonó bajnoki versenyrendszer és az országos versenyzői ranglista. 

A magyarok ebben a sportágban úttörőnek számítanak. Európában folymatosan katalizálják a crokinole fejlődését. 2018-ban Európa-bajnokságot rendezett Magyarország, a legjobb játékosok pedig a világ élvonalába tartoznak. Idén Világkupát rendez Magyarország ebben a sportágban.

ITT REGISZTRÁLHATSZ AZ V. TÉLI SPORTÁGVÁLASZTÓRA! 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.