A korcsolyázás mellett a másik legnépszerűbb téli sport kipróbálására, űzésére is lehetőség van kis hazánkban a hideg hónapok alatt. Síelnél, sífutnál, snowboardoznál, gyakorolnád a párhuzamos siklást vagy a hóekét? Csak válassz egy helyszínt és találd meg a megfelelő alkalmat az ajándékvásárlás és a süteménykészítés között egy kis mozgásra.   

Bár az idő még enyhe ahhoz, hogy hazánk legnépszerűbb sípályái megnyissák kapuikat – kivéve egyet –, de összegyűjtöttük azokat, ahova mindenképpen érdemes lesz ellátogatni a téli sportok kedvelőinek.

Sopron – Vasfüggöny Sífutópálya:

Kezdjük a leghosszabb pályával, mely leginkább a sífutóknak ajánlott és a Soproni-hegységben található, hossza 20 km. A „Vasfüggöny” elnevezés nem véletlen, hiszen a három legmagasabban fekvő pálya (1,2 és 3-as jelű – a pályák saját számmal és színnel kerülnek megkülönböztetésre) kb. 1,5 km hosszban az egykori műszaki zár vonalán került kialakításra. A pályák használata ingyenes.

További információk: https://sielok.hu/siterep/sopron-vasfuggony-sifutopalya/

Forrás: https://sielok.hu/siterep/sopron-vasfuggony-sifutopalya/

Budapest, Normafa:

Minden bizonnyal a Normafa sokaknak ismerős terep, hiszen a Budai hegyvidék egyik legszebb pontja. Míg a szép, őszi-tavaszi időben kirándulók tömegei, addig télen a téli sportok szerelmesei lepik el. Igaz, a drótköteles felvonó már nem üzemel, így a hegyre csak önerőből lehet visszajutni, mégis szánkósok, síelők és snowboardosok szívesen látogatják a Normafa lejtőit, mely immár 14 km-es hosszúságban nyújt fantasztikus élményt.

További információk: https://sielok.hu/siterep/normafa/

Forrás: https://sielok.hu/siterep/normafa/

Eplény – Intersport Síaréna:

Elérkeztünk a síarénához, mely hazai viszonylatban kiemelkedő felszereltséggel rendelkezik és az egyik legnépszerűbb Magyarországon. Ráadásul ez a síterep – ha nem is a teljes 7,9 km-es hosszában – de már üzemel. A felnőttek napijeggyel 9900 Ft-os, a gyermekek 7000 Ft-os áron élvezhetik itt a tél örömeit. A teljesen kezdő, „kék” pályáktól, a haladóknak szánt lejtőkön keresztül egészen a meredek lankáig bárki megtalálhatja a tudásának és kedvének valót. Egy kitételre viszont mindenképpen ügyelni kell, a síaréna területén tilos szánkózni!

További információk: https://sielok.hu/siterep/epleny/

Forrás: https://sielok.hu/siterep/epleny/

Mátraszentistván Sípark:

A 4300 métert összeadó hat sípálya a Felső-Mátrában, az ország legmagasabban fekvő hegyi falvainak ölelésében található. A pályák változatosak, mind fekvésüket, mind nehézségi fokukat tekintve, egy dolog viszont állandó: a gyönyörű panoráma, melyet a hidak, rönkházak és tavak kölcsönöznek a tájnak. A síközpont elsősorban a családi sízést részesíti előnyben, de a „kék” pályáktól kezdve a „feketékig” mindenféle meredekségű terep megtalálható itt. A felnőttek napijegyének ára 7500 Ft, a gyermekeké 5500 Ft.

További információk: https://sielok.hu/siterep/matraszentistvan/

Forrás: https://sielok.hu/siterep/matraszentistvan/
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!