Sífutó-szakosztályt indított a Merkapt-Mekler

Németh Szabolcs és két fiatal versenyzője Ausztriában edzőtáborozott. A Merkapt-Mekler edzője és két versenyzője Ramsau am Dachsteinnél végezte a kajak-kenut tökéletesen kiegészítő sífutó edzéseket. Később Medveczky Erika és edzője, Illés Roland is csatlakozott az edzőtáborozókhoz.

Németh Szabolcs elmondta, szeretnék rendszeresíteni ezeket a táborokat, ezért az egyesület saját sífutó szakosztályt is indított.

„Január másodikán mentünk ki Ramsauba, ami a Dachstein-gleccser lábánál fekszik – mondta a kajakkenusport.hu-nak Németh Szabolcs. – Koczkás Dáviddal, aki komáromi színekben kenuzott korábban és Sólyom Dórival, ifjúsági világbajnok kajakossal töltöttük az első egy hetet. Majd csatlakoztak hozzánk Medveczky Erikáék is.”

Németh Szabolcs dicsérte a körülményeket, a nagyjából 200 kilométer hosszú pályát és a mellette található edzőkomplexumot.

„Hétfőn, szerdán és pénteken délután kondiztunk, a többi nap sífutás volt a program. Hoztunk ki kenu ergométert is, ami remek kiegészítő eszköz a bemelegítéshez és a levezetéshez. Főleg persze a sífutáson volt a hangsúly. Általában 15-20 kilométereket teljesítettünk, illetve időre mentünk az itt található 2,5 kilométer hosszú világkupa-pályán. Ez volt az utolsó állomása az alapozó munkának, utána közeledve a vízi időszak felé, elkezdjük a rövidebb, de intenzívebb edzéseket” – tette hozzá a Merkapt-Mekler SE edzője.

Németh Szabolcs szerint ez a típusú edzőtábor remekül beleillik a felkészülésbe:

„Szeretnék állandósítani az egyesületnél, ezért hivatalosan is létrehozták a Merkapt-Mekler sífutó szakosztályát. Össze akarjuk kapcsolni a téli sportot a vízisporttal. Ez korábban is működött már, csak az elmúlt pár évben háttérbe szorult. Télen sokkal több sífutást tervezünk, és az alapozást is a mostanihoz hasonló sífutó centrumokban fogjuk elvégezni.”

 

Forrás és fotó: kajakkenusport.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!