Sportkavalkád és különleges hokimeccs a Téli Sportágválasztón

A Téli Sportágválasztón – január 27-én, szombaton, 10 és 17 óra között – több mint 20 mozgásformát próbálhatnak ki az érdeklődők a Vasas Jégcentrumban. Az ingyenes rendezvénnyel a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. arra szeretné felhívni a figyelmet: Mozogjunk télen is!

A tízéves sportágválasztó rendezvények, a már hagyományosnak mondható májusi és szeptemberi, több mint 115 sportágat felvonultató Budapesti Nagy Sportágválasztó és regionális eseményei mellett, a szervezők fontosnak tartják, hogy egy tematikus rendezvény keretében nagyobb teret adjanak a télen gyakorolható sportágaknak.

IV. Téli Sportágválasztó

  • Időpont: 2018. január 27., szombat, 10.00–17.00
  • Helyszín: Vasas Jégcentrum, Budapest IV. kerület, Homoktövis u. 1.

A rendezvény fővédnökei:

  • Dr. Szabó Tünde – Emberi Erőforrások Minisztériumának Sportért Felelős Államtitkára
  • Orendi Mihály – Magyar Országos Korcsolyázó Szövetség ügyvezető igazgató, a MOB téli sportokért felelős alelnöke

Hokigála, bajnokokkal!

Az esemény 11 órai hivatalos megnyitója után, a rendezvényt egy igazán látványos program is színesíti, hiszen 12 órától egy 20 perces jégkorong gálamérkőzésre kerül sor. Művészek és sportolók csapnak össze, ezzel is népszerűsítve a sportágat és a téli sportokat.

Művészek csapat tagjai:GANGXSTA ZOLEE – rapper, dobos, előadóművész és színész, KIKI – zenész, M. NAGY RICHÁRD – rendező, forgatókönyvíró, KISS ZOLTÁN – színész, HOFFMANN ATTILA (HOFI) – Vasas jégkorong csapat edzője, volt válogatott jégkorongozó, egykori ferencvárosi legenda, SZŐKE ÁLMOS – MOL Liga elnöke, Red Bull Hungária Kft. ügyvezető Igazgatója, TOKAJI VIKTOR – MAC edzője, volt válogatott jégkorongozó.

Sportolók csapat tagjai:
 FOLTÁN LÁSZLÓ – olimpiai bajnok magyar kenus, HORVÁTH ANDRÁS (BALU) – 225-szörös válogatott jégkorongozó, szapporói hős, BEÉ ISTVÁN – világ-és Európa-bajnok kajakos, HORVÁTH GÁBOR – kétszeres olimpiai és háromszoros világbajnok kajakozó, VERECKEI ÁKOS – Olimpiai-, világ- és Európa-bajnok kajakos, BOZSIK GÁBOR – világbajnoki ezüstérmes, olimpiai ötödik helyezett kajakos .

Gyere el, próbáld ki mind a 25 sportágat, és szurkolj a sztároknak a jégen!

Kipróbálható sportágak

A negyedik alkalommal megrendezésre kerülő Téli Sportágválasztón az érdeklődők díjmentesen kipróbálhatják az Alpesi Sí, Asztali hoki, Bob, Crokinole, Curling, Cyclocross, Dogscooterezés, Fakutya, Gyorskorcsolya, Hókorcsolya, Hoverboard, Jégkorong, Jégtánc, Kutyaszánhajtás, Kutyafogathajtás, Kutyás futás, Műkorcsolya, Nordic Walking, Rövidpályás gyorskorcsolya, Segway, Snowboard, Szánkó, Szinkronkorcsolya sportágakat.

A megjelenő szakágak – képzett edzők irányításával, interaktív tevékenységekkel kiegészülve – a készség és képesség felmérésétől a sportágválasztásig biztosítják a magas színvonalú feltételeket.

Amikor azt mondjuk, hogy kipróbálhatsz egy sportágat, akkor valóban kipróbálhatod! Ennek egyik legékesebb bizonyítéka, hogy a IV. Téli Sportágválasztón 30 méter hosszú lesiklópálya épül! És a 3600 négyzetméteres jégfelület is magáért beszél.

A szervezők pecsételő füzettel is ösztönzik a közönséget a minél több sportág és kiállítói aktivitás látogatására, mellyel az élményeken túl, értékes nyereményeket is hazavihetnek a látogatók az ajándéksorsolásnak köszönhetően!

A helyszín

A Téli Sportágválasztó otthonaként a Vasas Jégcentrum szolgál, amely egy Közép-Kelet Európában egyedülálló sportlétesítmény. A 2003-ban felépült jégcsarnok két nemzetközi szabványméretű jégpályával rendelkezik, így 3600 m²-es jégfelületet vehetnek birtokba a rendezvényre érkezők.

A Vasas Jégcentrum könnyen és gyorsan megközelíthető Újpest felől a Váci út vagy a Külső Szilágyi út irányából, illetve Budáról a Megyeri hídon keresztül. Az autóval érkezőket nagyszámú, ingyenes parkoló várja.

A helyszín tömegközlekedéssel is számos módon elérhető (14-es villamossal, 20-as, 30-as, 122-es vagy 296-os busszal), leszállni minden esetben a Homoktövis utcai megállónál kell.)

A Téli Sportágválasztó, mint ahogy a Nagy Sportágválasztó rendezvények mindegyike, díjmentesen látogatható, de REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Látogatói regisztráció: sportagvalaszto.hu 

Facebook oldal: facebook.com/Telisportagvalaszto

Facebook esemény: facebook.com/events/361675964283700

A szervezők mindenkit szeretettel várnak január 27-én szombaton a IV. Téli Sportágválasztó díjmentes rendezvényre!

GYERE EL! PRÓBÁLD KI! VÁLASSZ! MOZOGJ TÉLEN IS!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!