Szegedi Korcsolyázó Egyesület

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület egyik célja, hogy Szegeden minden kisgyerek megtanuljon alapszinten korcsolyázni. A korizni már tudó gyerekeket pedig várják gyorskorcsolyaedzésre. Utóbbi magas színvonalát jelzi, hogy az idei téli olimpián pontot szerző Jászapáti Petra is az egyesület versenyzője.

A Szegedi Korcsolyázó Egyesület már 21 éve foglalkozik utánpótlás- és élsportoló neveléssel. A fő profil a rövidpályás gyorskorcsolya (short track), de gyorskorcsolya (speed skate) és görkorcsolya (kiegészítő sportként kicsiknek) is szerepel a kínálatban.

A végzett munka hatékonyságát bizonyítják a korábbi utánpótlás sportolóik közül kikerült junior és felnőtt válogatott versenyzőik, olimpikonjaik eredményei. Utánpótláskorú és felnőtt sportolóik 389 aranyérmet, 359 ezüstérmet és 308 bronzérmet szereztek hazai, külföldi versenyeken, kupasorozatokon, Európa-kupán. Ebből az országos bajnokságokon 71 arany-, 84 ezüst- és 94 bronzéremmel lettek gazdagabbak. A felnőtt válogatott sportolóik elit világversenyekről hoznak dobogós és értékes pontszerző helyeket (Európa-bajnokság, világbajnokság, Világkupa, Universiade, ifjúsági téli olimpia, téli olimpia).

A 21 év alatt négy téli olimpián vettek részt sportolóik: Lajtos Szandra háromszor, Kónya Zsófia az idei olimpián másodszor, és a legfiatalabb Jászapáti Petra első alkalommal szerepelt. Jelenleg kilenc sportolójuk edz a junior és felnőtt válogatottal.

Az egyesület célja sikeres és egészséges sportolók nevelése. A munkát a legkisebbekkel kezdik, délelőttönként óvodás és kisiskolás csoportok érkeznek a jégre, délutánonként pedig az idei téli szezontól a Sport XXI. Alap Korcsolyázó Program (AKP) keretében oktatják játékos módszerrel az érdeklődő gyerekeket. Szeretnék elérni, hogy Szegeden minden kisgyerek megtanuljon alapszinten korcsolyázni. Ezt követően pedig a már korcsolyázni tudó és gyorskori iránt érdeklődő gyerekeket várják edzésre.

Az egyesület edzésein utánpótlás sportolóik már 6 éves kortól tanulják a rövidpályás gyorskorcsolyázás alapjait, és egyéni fejlődésüknek megfelelően korcsoportos versenyeken indulnak.

Ősztől tavaszig heti 5 alkalommal edzenek a Szegedi Városi Műjégpályán – a honlapon is megtalálható időpontokban –, emellett heti egy száraz edzést tartanak. A téli szezon utáni pihenőt követően az alapozási időszakban futó, technikai, kiegészítésként görkorcsolya edzéseket, valamint Budapesten jeges/technikai edzéseket, edzőtáborokat tartanak a korcsoportoknak megfelelően.

Szezononként 15-20 versenyen képviselteti magát a Szegedi Korcsolyázó Egyesület, edzőik a szülőkkel egyeztetve gondosan választják ki személyre szabottan a gyerekek felkészültségének és tudásának megfelelő versenyeket. Saját versenyt is szerveznek, a Tisza Kupa nemzetközi versenyüket idén 15. alkalommal rendezték meg.

Olimpikonok: Szabó Krisztián vezetőedző, Kónya Zsófia, Jászapáti Petra, Lajtos Szandra edző

A sikerek mögött komoly szakmai munka áll: 16 éve Szabó Krisztián olimpikon a vezetőedző, akinek a munkáját két éve a háromszoros olimpikon Lajtos Szandra edzőnő segíti.

A vezetőségi és a szülői munka is nagyon értékes számukra, együtt dolgoznak folyamatosan, hogy a fenti eredmények hátterét biztosítani tudják.

A kemény munka mellett fontosnak tartják a csapat összekovácsolódását is, ebben segítenek szabadidős rendezvényeik, mint a jeges szezonban szervezett Jégfarsang és Jégmikulás, illetve a nyári időszakban tartott családi napok, kerékpártúrák, tanyasi bulik.

Szeretettel várnak sportolóik közé minden korcsolyázni vágyó gyereket: azokat, akik sikeres versenyzők szeretnénk lenni és azokat is, akik szeretnek mozogni, és szeretnének egy jó, összetartó és befogadó csapathoz tartozni.

Szegedi Korcsolyázó Egyesület

  • 6725 Szeged, Hattyas u. 12/E
  • +36 70 428 6720
  • szke1997@gmail.com
  • www.szke.hu 

EDZŐK

Szabó Krisztián vezetőedző (olimpikon)

  • krisz974@t-email.hu
  • +36 70 682 0924

Lajtos Szandra edző (olimpikon)

  • lszandi22@gmail.com
  • +36 30 394 0355
FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.