Szuper Levente: A palánk másik oldalán is a sikereket hajszoljuk

Szuper Levente is készül a Téli Sportágválasztóra. A 98-szoros magyar válogatott jégkorongozó úgy gondolja, hogy az esemény jó lehetőség arra, hogy minél több gyerekkel megkedveltessék a havas-jeges sportágakat. A korábbi legendás kapussal a Vasas jégkorongszakosztályának vezetőjével beszélgettem.

Nagyon jó dolognak tartom, hogy külön a téli sportágaknak is van lehetőségük egy ilyen rendezvényen bemutatkozni. Bár a tavaszi, és az őszi sportágválasztón is ott szokott lenni egy standdal a jégkorong, de úgy gondolom, hogy minden sportág a saját közegében tud kiteljesedni, így a Vasas Jégcentrumban január 19-én bízom benne, hogy minél többen kapnak kedvet a sportoláshoz.

Az utóbbi időben egyre nagyobb figyelmet kapnak a téli sportágak. A hokiválogatott bárhol képes teltházas meccseket játszani, és ne feledkezzünk meg a tavalyi sporttörténelmi évről sem, amikor Magyarország megszerezte az első téli olimpiai aranyérmét a rövidpályás gyorskorcsolyázók jóvoltából. Milyen a téli sportágak jövőképe itthon?

A sikereinknek köszönhetően egyre jobb a téli sportágak megítélése. Ennek nagyon örülök, de nagyon sok tennivalónk van. A srácokat 2019-ben sokkal nehezebb rendszeresen odaültetni a lelátóra, mint mondjuk 20 évvel ezelőtt. Nem elég a sportért rajongani, és mindig megnézni a hokimeccseket a tévében. A jégkorongnak van egy semmihez sem hasonlítható varázslatos világa, amit csak akkor lehet átélni, amikor valaki a lelátón van, vagy korcsolyát húz a lábára. Ezért is tartom egy fantasztikus kezdeményezésnek a Sportágválasztót.

Egy ország kedvencei lettetek, amikor az „Aranygeneráció” tagjaiként 2008-ban kiharcoltátok az A-csoportos indulási jogot. A szurkolók betéve tudták, hogy a válogatottnak hogy néznek ki a sorai és minden meccsen fesztiválhangulat volt a lelátókon. Szerinted mennyit profitált a sportág ebből a generációból?

Elég sokan a jégkorongnál maradtunk, a magyar hokiért dolgozunk. Egyre nagyobb szerepet vállalunk edzőként, sportvezetőként. A magyar jégkorong világában mindenhol a volt csapattársaimba botlok. Elég ha csak Kangyal Balázsra, Ladányi Balázsra, Horváth Andrásra, Peterdi Imrére, Svasznek Bencére, vagy Majoross Gergelyre gondolok, de a lista nem teljes… Bízom benne, hogy mindannyian bebizonyítjuk, hogy a palánk másik oldalán is leszünk olyan sikeresek, mint a jégen.

Az V. Téli Sportágválasztót január 19-én rendezik meg a Vasas Jégcentrumban. Az esemény után egy igazi meccsen szurkolhatnak a hoki szerelmesei ugyanis a Schiller-Vasas a Gyergyószentmiklóst fogadja.

A Téli Sportágválasztóról itt olvashatsz hasznos információkat.

(Bányász Árpád)

fotó: EchoTV

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!