Szurkolói szempontból nagyon izgalmas lesz 2022

Az idei év, 2022 bővelkedni fog kiemelkedő sporteseményekben. Lesz téli olimpia, labdarúgó-világbajnokság, multisport Európa-bajnokság és hazai rendezésű kézilabda Eb, vagyis szurkolói szempontból sem fogunk unatkozni.

Kezdjük a hazai rendezésű kézilabda Európa-bajnoksággal, amelynek Szlovákiával együtt ad otthont Magyarország. Mindkét ország első alkalommal rendezi meg ezt a tornát, vagyis sporttörténelmi jelentőségű a szervezés.

Hazánk részéről a 20 ezer fős Budapesti Multifunkcionális Sportcsarnok lesz az egyik helyszín, a szegedi Új Aréna a város kézilabdaéletének méltó központjaként fogadja majd a világsztárokat, míg Debrecenben a Főnix Aréna ad majd otthont hat csoportmeccsnek. Szlovákiában Pozsony és Kassa lesznek a rendező városok.

A társházigazda magyar válogatott Portugáliával, Hollandiával és Izlanddal találkozik a csoportkörben. A címvédő spanyolok Pozsonyban, az Eb-ezüstérmes horvátok Szegeden játsszák a csoportmérkőzéseket. Az olimpiai bajnok franciák is Szegeden, míg a világbajnok dánok Debrecenben kezdik a tornát.

Az év talán még inkább várt sportrendezvénye a labdarúgó-világbajnokság, amely nem csak azért ébreszt kérdéseket és kíváncsiságot a drukkerekben, mert a világ talán legnépszerűbb sportágáról beszélhetünk, hanem azért is, mert a november 21-december 18. között esedékes torna a helyszíne és az időpontja miatt is rendhagyó lesz.

Katar nem csak hogy soha nem rendezett vb-t, de még résztvevő sem volt korábban, vagyis nem mondható egy tipikus futballnemzetnek, míg az év végi időpont a reményeink szerint enyhébb, nem olyan forró időjárással magyarázható. Emlékezetes, hogy nagy felháborodás követte a döntést – az

Egyesült Államok, Ausztrália, Japán és a Koreai Köztársaság pályázott még -, kíváncsiak vagyunk, hogy prosperál egy futballidegen közeg a világbajnokság rendezőjeként.

A téli olimpiának február 4-20. között Peking ad otthont, ami azt jelenti, hogy zsinórban a harmadik olimpia lesz Ázsiában a 2018-as téli (Phjongcshang/Dél-Korea) és a 2020-as (ami valójában 21-es) nyári (Tokió/Japán) után. A futball-vb-re nem jutottunk ki, a téli olimpián azonban több versenyzővel is képviselteti magát hazánk, mitöbb, gyorskorcsolyában a férfiaknál három világklasszis versenyző, Liu Shaolin Sándor, Liu Shaoang és Krueger John-Henry száll harcba az érmekért, akik egyéniben, férfi váltóban és a női versenyzőkkel kiegészülve mix váltóban is odaérhetnek a dobogóra.

A 2022 augusztusában megrendezésre kerülő multisport Eb-műsorban eredetileg az atlétika, a kerékpár, a torna, az evezés és a triatlon szerepelt, de a rendező München városvezetés megszavazta a bővítést, a kajak-kenu, a strandröplabda, a sportmászás és az asztalitenisz is bekerült a programba. Az úszás viszont ezúttal kimarad, ugyanis augusztus 11-21. között Rómában rendezik meg az úszó Európa-bajnokságot.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!