A Nemzeti Kézilabda Akadémia 2016 óta vesz részt a Nagy Sportágválasztón, azóta egy alkalom kivételével minden eseményen ott voltak. A sportág nem csak a drukkerek körében népszerű idehaza, de a sportágválasztókon is a legkedveltebb sportágak közé tartozik. Idén is sok érdekes programmal várják a gyerekeket, felnőtteket az NKA standjánál.

– Azt tapasztaltuk, hogy a kézilabda minden alkalommal a legnépszerűbb sportágak közé tartozott. Szinte mindenki ellátogatott a standunkra és sokszor alig akarták otthagyni a gyerekek – kezdi Siklerné Bárány Henriett, az NKA sportszervezője.

– Az egyik legkedveltebb és legérdekesebb programunk a lövősebesség-mérő műszer tesztelése, ezt kipróbálta Kiss Gergely vízilabdázó, Cseh László és Kapás Boglárka úszó, Háfra Noémi, Tápai Szabina kézilabdázó is, de bármelyik ismert sportolót meghívtuk, örömmel jött és kipróbálta magát a kézilabdában is.

Hogy látjátok, mivel lehet a leginkább felkelteni a gyerekek érdeklődését?

– Ha olyan gyakorlatot végezhetnek, amiben sikerélményük van – gólt dobnak, megjavítják a saját teljesítményüket, legyőzik a társakat – akkor boldogan mennek haza, sőt a következő évben is eljönnek, hogy megnézzük, mennyit fejlődtek. A mai modern világban egyre többen választják a digitális eszközöket, a szülők elfoglaltak, ezért a fiatalokat hagyják, hadd kössék le magukat a „kütyükkel”. Elsősorban egészségügyi okok miatt lenne fontos a sportolás, az elhízás megelőzhető lenne és a közösségi érzést is kiemelném, ami akár éveken át tartó barátságokat eredményezhet.

Mi az, amit a kézilabdázás tud adni, amiért érdemes ezt a sportágat választani?

– Csapatszellem, közösségi érzés, a küzdeni akarás, a mindennapos kihívások, mozgáskultúra, koordináció, erő, dinamika, robbanékonyság, sikerélmény, fejlődés és labdaérzék. Ezek együttesen jellemzik a kézilabdát.

Van olyan játékos, aki a sportágválasztó hatására került hozzátok?

– Igen, van olyan akadémistánk, aki a Sportágválasztón járt korábban igazolt játékosként a NEKA standján, ma pedig már nálunk sportol.

 

Fotó: Tápai Szabina Facebook

A május 27-28-ai Nagy Sportágválasztó és Nagy Hangszerválasztó eseményre a belépés INGYENES, de REGISZTRÁCIÓHOZ kötött!

Regisztrálj most: https://sportagvalaszto.hu/nagy-sportagvalaszto/

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!