Tegyél jót másokkal: adj vért a hétvégi Nagy Sportágválasztón!

Tudtad, hogy a nyári időszakban a szabadságolások miatt drasztikusan csökken a vérkészlet, pedig ugyanannyian szorulnak vérre, mint máskor? Most is épp nehéz időszak előtt állunk. Ezért rendezünk a Magyar Vöröskereszttel együttműködésben véradást a Nagy Sportágválasztón. Olvass tovább, hogy te adhatsz-e vért, és ha igen, akkor kérjük, segíts – aztán pedig mozogj egy jót!

A Vöröskereszt információi szerint a megfelelő hazai vérellátás érdekében naponta körülbelül 1800 véradóra van szükség, ami 13 000 véradó eseményt jelent évente. A kihívás tehát nem kicsi, de a te segítségeddel könnyebb lehet a rászorulók helyzete.

A vérellátás szempontjából a Sportágválasztó kiemelten fontos rendezvény, mert vért csak egészséges ember adhat, egy sporteseményre pedig általában sok egészségtudatos ember látogat el. A véradás további feltétele az 50 kg fölötti testsúly, illetve a 18 és 65 év között életkor.

A Nagy Sportágválasztón hétvégén a Vöröskereszt kamionjaiban adhatsz vért: pénteken a céges véradókat várjuk, szombaton pedig az egyénieket. A legutóbbi Sportágválasztón 128-an adtak vért – gyere el, és legyünk most még többen!

Regisztrálj most ide kattintva! Előre is köszönjük a segítségedet.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!