Tempózz a pontokért, tempózz az egészségedért!

Az egyik legalapvetőbb sportág az úszás, és az egyik legkedveltebb közeg a víz. Pozitív élettani hatásai megkérdőjelezhetetlenek, éppen ezért is kedvelik és űzik azt versenyszerűen vagy hobbiból oly sokan. A szeptember 27-ei Ötpróba Úszónapok kiváló alkalom arra, hogy „elmerülj” a sportág előnyeiben és az Ötpróba-pontokban.

Az úszás egy igazi klasszikus. Megállás nélkül tudjuk sorolni azokat az állításokat, melyek igazolják meglétét, fontosságát és népszerűségét.

  • Vízbiztonságot ad.
  • Életet menthet.
  • Előnye lehet más vízi sportágak művelésének.
  • Kortól és nemtől függetlenül űzhető akár egy egész életen át, természetesen a helyes technika elsajátításával.
  • Alkalmas számos betegség kialakulásának megelőzésére, a fizikai rendellenességek mértékének csökkentésére, azok kezelésére.
  • Prevenciós hatással is bír.

Csak néhány jó példa arra, hogy mit is kaphatunk az úszástól, mit is jelenthet annak rendszeres gyakorlása.

Kifejezetten gyermekkorban ajánlott a biztos úszástudás elsajátítása, hiszen ekkor tud a legjobban rögzülni a helyes technika, kevesebb a félelemérzet és játékos módszerekkel könnyebben megy a tanítás is.

Azonban természetesen felnőttként sem elhanyagolható sportág az úszás, sőt, a fenti előnyök többsége pont hogy az idősebb korosztály számára jelent „többletet”.

A szeptember 27-ei Ötpróba Úszónapok résztvevői a gyakorlatban tapasztalhatják majd meg az úszás pozitív hatásait, hiszen a Tüske uszoda medencéjében, 500, 1500 vagy 3000 méteres távon mérethetik meg magukat az 1, 2 vagy 3 Ötpróba-pontért.

Miért jó döntés ebben az időpontban, ezen a helyszínen, ezt a sportágat választani?

Az indulók:

  • zárt térben, biztonságos körülmények között tempózhatnak, maguk mögött hagyva a nyíltvízi úszástól való félelmet,
  • ősszel, a hűvösebb—zordabb időjárást figyelmen kívül hagyva húzhatnak fürdőruhát és ugorhatnak medencébe,
  • újra nagyobb társaságban, családdal, barátokkal, Ötpróbázó társakkal felszabadultan és önfeledten hódolhatnak a szabadidősport iránti szenvedélyedüknek.

Egy ösztönző, örömteli hírt pedig nem véletlenül hagytunk a végére: az Ötpróba Úszónapok a vasárnapi dátum után november 8-án újra megrendezésre kerül!

További információk és nevezés

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!