A hagyományos, tradícionális magyar sikersportágakon kívül számtalan újkeletű sportot is kipróbálhatnak az érdeklődők a május 24-én és 25-én megrendezendő Nagy Sportágválasztón.

A teqball egyre népszerűbb sportág, ráadáasul magyar fejlesztésű sport. A teqball egy új futballalapú sport, amely mind a profi focisták, mind az amatőr sportbarátok számára kiválóan alkalmas a technikai tudásuk, koncentrációs készségük és állóképességük fejlesztésére!

A qatch során az ellenfelek az asztal két végén állva egymásnak dobják át labdát. Visszadobni mindig onnan kell, ahol elkapták. Eldobás után természetesen az ellenfél térfelén kell egyet pattannia a labdának, melyet vissza kell juttatni 3 másodpercen belül. Egy szett 12 pontig tart, melyből kettőt kell megnyerni egy meccs alkalmával.

A teqishez semmi más nem kell, kizárólag egy teqis-szett. Itt is be kell tartani egy fő szabályt: nem lehet megérinteni a sporteszközt. A szabályok ugyanazok, mint a qatchnél: egy szett 12 pontig, egy mérkőzés két győztes szettig tart.

A teqvoly-hoz mindössze egy strandröplabdára és 4 játékosra van szükség. A szabályok nagyon egyszerűek: a játékosok az asztal két végén állnak, és oda-vissza ütögetik a labdát egymásnak.

A teqpong az azsztalitenisz teq-es változata. Ehhez a játékhoz semmi más nem kell, kizárólag egy teqpong szett. Itt is be kell tartani egy fő szabályt: nem lehet megérinteni a sporteszközt.

A Merkapt Sportközpontban tartandó esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Itt regisztrálhatsz!

(fotók: teqball.com)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!