Csúnya dolog már januárban megszegni az újévre tett fogadalmad, annál üdvözítőbb viszont, ha éppen most csapsz bele úgy igazán vagy akár most határozod el magad ez iránt. A szabályt szegni vágyókat eltántorítani, a céltudatos sportolni vágyókat pedig megörvendeztetni szeretnénk. Íme, a januári szabadidős programajánlónk.

V. Zúzmara Félmaraton és Futófesztivál

„A nyári napsütésnél jobb a téli…” – hirdeti a Budapest Sportiroda a 2020-as év első futóeseményét. Ha hihetünk az időjárásnak erre jó esély mutatkozik, de ez persze nem jelent egyet azzal, hogy ne kellene leküzdeni a mínuszokat az év második vasárnapján. Elég merész vagy ahhoz, hogy a zord, fagyos levegőben edzed a tüdődet és javíts az állóképességeden? A Hungexpo és a Kincsem Park területe ideális lesz erre, igaz nem magaslat, de garantáljuk, hogy kivételes élménnyel és egy cuki rénszarvasos éremmel gazdagodsz majd.

Bővebb információk

Bartina teljesítménytúra

Debütáló esemény az Ötpróba 2020-as naptárában, melyet vétek lenne kihagyni! A túráknak már önmagukban megvan az a semmivel sem összehasonlítható, családias, közösségteremtő hangulata, melyet csak élvezni lehet és kell is. Január 19-én a Bartina teljesítménytúra alkalmával a szekszárdi dombokat barangolhatod be, megismerve és megkóstolva a borvidék legkiválóbb nedűit, a célban pedig a teljesítményed elismeréseként kitűzővel, az energiaraktárak újratöltéséhez pedig zsíros deszkával várnak majd.

Megnézem

IV. Violin Maraton

Sport, zene és egy nemes cél. Egyre több rendezvény bizonyítja, hogy a sport és a zene igenis megfér egymás mellett, egyiket sem kell háttérbe szorítani a másik kárára. A kecskeméti Violin Maratonon 5, 10 vagy akár 21 km-t is bevállalhatsz, a teljesítéssel pedig hozzájárulsz a Kodály Iskola Szakgimnáziumi Növendékeinek szakmai fejlődéséhez, segítheted hangszeres tanulmányaikat. Mozgás közben sem kell hiányolnod a muzsikát, a futás útvonalán, több helyszínen is hegedűszó motivál majd január 19-én.

További részletek

UV Éjszakai Korcsolyázás

Azt gondolod, hogy a fesztivál egyenlő a nyárral? Akkor bizony nagyot tévedsz. Télen is van lehetőséged fesztivál hangulatban tölteni a hétvégéd, feldobva ezt egy jeges sporttal, meleg italokkal és a legjobb slágerekkel. Csinálj egyedi arcfestést a barátaiddal és legyetek Ti a legmenőbbek az UV fényben. Január 11-én 21 és 24 óra között, 3 órára Tiéd a „parkett” a Budai Jégpálya – Jégkert helyszínén. Érdemes időben belépőt vásárolni az eseményre, hiszen csak korlátozott számban érhető el!

Csatlakozom

Parkerdő Winter Sprint

Egy jó hírt már az elején tisztázhatunk, hiszen ezen a versenyen nincs szintemelkedés. Van viszont izgalmas, technikás és nem utolsósorban gyönyörű útvonal. Január 26-án, a tököli parkerdő ösvényein a gyermekek 1 km-es sprint távot futhatnak, de e mellett 7 km-es és 14 km-es távok is választhatóak, sőt előbbi kutyával is teljesíthető. Amellett, hogy legyőzheted önmagad és dacolhatsz az időjárási és terepviszonyokkal, természetesen a befutóérem sem hiányozhat a kollekciódból.

Érdekel

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!