Többet ésszel, mint erővel: logikai játékok a Nagy Sportágválasztón

A májusi Nagy Sportágválasztó látogatói nemcsak a testüket, de az agyukat is alaposan megdolgoztathatták a Merkapt Sportközpontban. A sporteszközök sokaságán túl ugyanis rengetegféle logikai és ügyességi játékot lehetett kipróbálni a helyszínen, a klasszikus Rubik-kockától és verzióitól a Pyraminxen át a Skewbig.

Logika, térlátás, türelem, kézügyesség – csak néhány azok közül a készségek közül, amelyeket a sport mellett a Rubik-kocka és sokféle változata (2x2x2, 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6, 7x7x7), illetve a többi, széles körben népszerű mechanikus logikai játék nagyszerűen fejleszt. A Nagy Sportágválasztó látogatói ezúttal gyakorlott játékosok segítségével tehették próbára képességeiket a játékasztalnál.

Bár ezek a játékok jellemzően egyénileg játszhatók, gyakran szerveződnek kockás találkozók az interneten, főként tematikus Facebook csoportokban – tudtuk meg a helyszínen Belkovics Vilmos Tibor Rubik-kocka versenyzőtől. Az összejöveteleken együtt játszanak az érdeklődők, összemérik tudásukat, és megbeszélik az algoritmusokat.

A Rubik-kockák mellett a legnagyobb sikert a Pyraminx logikai piramis, a Skewb, a Square-1, a dodekaéder alakú Megaminx, a Mirror, illetve a Gear Cube fogaskerékkocka aratta.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!