Többet ésszel, mint erővel: logikai játékok a Nagy Sportágválasztón

A májusi Nagy Sportágválasztó látogatói nemcsak a testüket, de az agyukat is alaposan megdolgoztathatták a Merkapt Sportközpontban. A sporteszközök sokaságán túl ugyanis rengetegféle logikai és ügyességi játékot lehetett kipróbálni a helyszínen, a klasszikus Rubik-kockától és verzióitól a Pyraminxen át a Skewbig.

Logika, térlátás, türelem, kézügyesség – csak néhány azok közül a készségek közül, amelyeket a sport mellett a Rubik-kocka és sokféle változata (2x2x2, 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6, 7x7x7), illetve a többi, széles körben népszerű mechanikus logikai játék nagyszerűen fejleszt. A Nagy Sportágválasztó látogatói ezúttal gyakorlott játékosok segítségével tehették próbára képességeiket a játékasztalnál.

Bár ezek a játékok jellemzően egyénileg játszhatók, gyakran szerveződnek kockás találkozók az interneten, főként tematikus Facebook csoportokban – tudtuk meg a helyszínen Belkovics Vilmos Tibor Rubik-kocka versenyzőtől. Az összejöveteleken együtt játszanak az érdeklődők, összemérik tudásukat, és megbeszélik az algoritmusokat.

A Rubik-kockák mellett a legnagyobb sikert a Pyraminx logikai piramis, a Skewb, a Square-1, a dodekaéder alakú Megaminx, a Mirror, illetve a Gear Cube fogaskerékkocka aratta.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.