Túrázz a vízen, fedezd fel a Körös szépségeit

Egy újabb Ötpróbás vízitúra, mely egy eddig sokak számára ismeretlen környék felfedezésére biztosít lehetőséget. Evezz a Körösön, csodáld közben a környező tájat és fedezd fel hazánk rejtett szépségeit.

Használd ki a 4 napos hosszú hétvégét és ismerd meg a Gyula-Békéscsaba-Békés városát összekötő „Ó Fehér Körös Ág”-at, az Élővíz Csatorna beevezésének túraszakaszát.

Az esemény szervezője a Békési Kajak-Kenu Club, akik ha lehet ilyet mondani a legjobban ismerik az útvonalat és a környéket. Dobi István, az egyesület elnöke mesélt Nekünk arról, hogy kiknek ajánlja a túrát és elárul pár plusz információt is, amit jó tudni, és ami miatt biztos sokan kedvet kapnak majd a nevezéshez és az evezéshez is. 🙂

„A regisztrációs pont a történelmi értékű Békés városának patináns környezetében, a Jantyik Mátyás utcával egybeolvadt Erzsébet és Dózsa ligetben kapott helyet. A túrára érkezőket a regisztráció után mikrobuszokkal szállítjuk a beszállási pontra, Békéscsabára, ahol kajakokban, kenukban, SUP deszkákon és 10 fős sárkányhajókban teljesíthetik a távot. Az eszközök átvétele után rövid elméleti és gyakorlati oktatásban részesülnek a túrázók, majd ezt követi a vízre szállás. A 15 km-es vízitúra során érintetlen természetben evezhetnek a túrázók és zsilipeken emelhetnek át. A túrát kiépített átemelő pontok segítik, melyek még kalandosabbá teszik a túra útvonalát.” – foglalta össze Dobi István, a vízitúra napi programját.

A kérdésre, hogy kiknek ajánlja, valamint, hogy milyen előképzettség szükséges a túra teljesítéséhez az alábbi választ kaptuk.

„A túra teljesítéséhez az úszástudás feltételén kívül semmilyen vízi jártasság nem szükséges. A vízreszállás során a segítők minden fontos információt átadnak és szükség esetén rövid oktatást is biztosítanak a sporteszközök irányításával kapcsolatban. A vízitúra a 15 km-es távjának köszönhetően egy teljesen kezdő csapatnak is ideális, családdal, barátokkal, illetve a táv hosszúságának köszönhetően egy felkészült profi csapat is kellemesen kifáradhat, ha a legrövidebb idő alatt szeretnék teljesíteni a távot. A zsilipeknél való átszállásnál kézben kell átemelni a sporteszközöket, ami plusz feladatot és izgalmat foglal magában, legfőképpen, ha egyes csapatok versengenek egymással az adott távon. Azok a jelentkezők, akiknek nem a gyorsaság a célja, hanem csak teljesítené a távot eme különleges környezetben, természetesen a zsilipeknél való átemeléseknél van pihenési lehetőségük!” – zárta sorait a főszervező.

Kedves Ötpróbázók! A lehetőség adott, csak rajtatok áll, hogy mivel töltitek a hosszú hétvégét?!

 

További információ és nevezés

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!