Véradás: sikeres volt a Sportágválasztó akciója

Sikeres és eredményes volt a XXIII. Budapesti Nagy Sportágválasztó véradásra buzdító kampánya. A két nap alatt 119 fő jelentkezett véradásra a Merkapt Sportközpontban, a Magyar Vöröskereszt véradókamionjánál.

Tornyi Mariann, a Magyar Vöröskereszt budapesti szervezetének véradásszervezője elmondta, a 119 főből – a szűrési vizsgálatok után – nyolcvannégyen adhattak is vért.

„Örömteli volt az együttműködés a szervezőkkel, a Sportágválasztón tapasztalt érdeklődés az átlagosnál jobbnak számít. A sportágválasztósok szívügyüknek tekintette a véradást és az összes fórumukon, rádiókban is meghirdették.” – tette hozzá Tornyi Mariann.

A két nap alatt vért adott – többek között – a Merkapt Sportközpontban Révész Máriusz, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, D. Kovács Róbert Antal, Kőbánya polgármestere, valamint Radványi Gábor, Kőbánya alpolgármestere, de a hétvégén több cég munkatársai is ellátogattak a Magyar Vöröskereszt véradó kamionjához.

Címkép: Folyamatos volt a forgalom a véradókamionnál. Fotó: Szabó Kriszti

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!