A boxolók bevonulózenére érkeznek a ringhez, az úszók pedig sokszor a verseny rajtjáig fülhallgatóval a fülükön melegítenek. Puszta hangulatfokozásról lenne szó? A kutatások szerint ennél több bújik meg a háttérben: a zene bizonyítottan képes arra, hogy fokozza a sportteljesítményt.

Sok sportpszichológus van azon a véleményen, hogy a zene teljesítményfokozó hatással lehet a sportolókra. De pontosan hogyan hat rád, ha rajtad van a füles mozgás közben?

Csökkenti a szubjektív fáradtságérzetet. Ez azt jelenti, hogy megfelelő zeneválasztással a határaid kitolódnak, és tovább bírod a terhelést. Elterelődik a figyelmed a fáradtságról, és kitartóbbá válsz.

Felgyorsíthatja a mozgásodat. Ha erre a hatásra vágysz, akkor érdemes a saját ritmusodnál egy kicsivel tempósabb zenét hallgatni például futás közben.

Aktivizál. Zene hatására az éberséged fokozódik, a pulzusod gyorsul, te magad pedig felpörögsz, és tettre késszé válsz. Tulajdonképpen szó szerint ráhangolódsz a mozgásra.

Fókuszáltabbá tesz. Ha zenét hallgatsz, az egyfaja búraként működik sportolás közben: segít a mozgásodra figyelni, és megvédhet attól, hogy elkalandozz. Így az edzés sikeresebb lehet.

A májusi Nagy Sportágválasztón összehangoljuk a sportot és a zenét! Kiegészítő eseményként megrendezzük a Nagy Hangszerválasztót is, ahol rengeteg hangszert lehet kipróbálni zenészek és zenetanárok segítségével. Így egyszerre találhatod meg a hozzád illő sportot és zenei kifejezésformát. Regisztrálj most!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.