A nőknél Szabó Tünde, a férfiaknál pedig Csere Gáspár győzött a 33. Spar Budapest Maraton Fesztivál klasszikus számában. A kétnapos sporteseményen a regisztrálók Ötpróba pontokkal is gazdagodtak. A futófesztiválon több mint 33 ezren álltak rajthoz.

A szervező Budapest Sportiroda (BSI) információi szerint 33 500 indulója volt a versenyeknek. A maratonon a férfiak között a tavalyi ezüstérmes Csere 2:20:08 órás eredménnyel ért elsőként célba, több mint egy perccel megelőzve a második Jenkei Pétert. A nők versenyében Szabó Tünde még nagyobb fölénnyel végzett az élen, mivel 2:47:40 órás idejénél a második Staicu Simona (2:53:04 óra) több mint öt perccel volt lassabb.

A Sportágválasztó Magazin még a maraton előtt forgatott Csere Gáspárral, az olimpikonnal készült videóval hamarosan jelentkezünk. A klasszis futót arról faggattuk – többek között – hogy miért érdemes elindulni egy futóversenyen, illetve hogy érdemes kitűzni egy-egy célt. Apropó célok! Az előttünk álló 10. Kolonics György Emlékfutásra ugyan nem lehet nevezni, de ha egy igazi extrémfutásra vágysz, ajánljuk a BBU Halloween Run-t.

33. Spar Budapest Maraton Fesztivál

   a maraton végeredménye

    férfiak:

1. Csere Gáspár (BEAC) 2:20:08 óra

2. Jenkei Péter (Vasas) 2:21:16

3. Balázs Levente (Vasas) 2:38:34

    nők:

1. Szabó Tünde (PVSK) 2:47:40 óra

2. Staicu Simona (Dunakeszi VSE) 2:53:04

3. Ruscsék Krisztina (ELTE SE) 3:04:22

További eredmények a maraton hivatalos oldalán. 

(fotó: mti)

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!