4 ok, amiért jó ötlet a lépcsőt választanod a lift helyett

Kevesen definiálják sportágként a lépcsőmászást, pedig ha rendszeresen csinálod, akkor hasonlóan jót tesz a testednek és a lelkednek, mint egy „hagyományos” edzés. Most csak 4 jó okot mondunk a sokból, amiért érdemes mindig a lépcsőház felé venned az irányt a liftre várakozás helyett.

1. Időtakarékos mozgásforma

A lépcsőzés megtanít arra, hogy elfelejtsd a mindent vagy semmit gondolkodást. Ha nincs egyszerre 1 órád sportolni, akkor ne az legyen az automatikus reakciód, hogy bele sem kezdesz! A lépcsőzésre szánt pár percek például egy nap alatt szépen össze tudnak adódni, és akár kitehetnek egy egész kis edzést is. De pár perc is mindig sokkal több, mint a semmi. Ráadásul nem kell elmenned az edzőteremig vagy a sportpályáig sem, hanem két legyet üthetsz egy csapásra: lépcsőmászás közben a napi feladataid elvégzésével is haladsz, elvégre célirányosan mész valahová.

2. Nem kell hozzá spéci sportfelszerelés

A lépcsőzés a legolcsóbb mozgásformák egyike: lépcsők szinte mindenhol vannak, egyedül az elszántságodra van szükség a megmászásukhoz. Extra sportfelszerelés sem kell: egy hirtelen ötlettől vezérelt lépegetéshez két megbeszélés között pont jó lesz az a ruha, ami éppen rajtad van.

3. Feldobhatod vele a kardióedzéseidet

A lépcsőjárás intenzívebb, mint a gyaloglás, úgyhogy jól megemeli a pulzusszámodat, és kiválóan égeti a kalóriákat is. Ez egyúttal azt is jelenti, hogy ha kitartóan csinálod, akkor kardióedzésnek is remek. Váltsd ki vele néha az ellipszistrénert vagy a futógépet a változatosság kedvéért!

4. Látványosan javítja az egészségi állapotodat

A többi sporthoz hasonlóan a rendszeres lépcsőzés bizonyíthatóan erősíti és óvja a szív- és érrendszert, csökkentve az infarktus és más szívbetegségek kockázatát. A 2-es típusú cukorbetegség esélyét szintén csökkentheti – sok más, mozgásszegény életmód okozta probléma elhárítása mellett. Sőt: a lelkednek is jót tesz, mert a jó közérzetet okozó endorfinok termelését ugyanúgy serkenti, mint más edzésformák. A kulcsszó a rendszeresség: szokj rá már ma a lépcsőmászásra!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.