A Galatasaray 49-szeres norvég válogatott labdarúgója, Omar Elabdellaoui 2020 szilveszter éjszakáján olyan súlyos sérüléseket szenvedett egy tűzijáték miatt, hogy majdnem teljesen elveszítette a látását. A kitartás és akaraterő legjobb példája az ő esete, Omar 11 műtét után visszatérhetett a futballpályára.

Omar Elabdellaoui a 2020-es esete óta tizenegy műtéten esett át, többek között a testvérétől, Ikramtól is kapott szemlencse őssejteket, amelyeket beültetve elősegítették a saját szemlencséjének a regenerációját. Hosszú időt töltött az Egyesült Államokban a műtéti és a lábadozási időszakban, az erőnlétét úgy tartotta fenn, hogy az NFL-ben szereplő Cincinnati Bengals egyik edzője foglalkozott vele.

Ugyan 5-10 százaléknál nem adtak többet az orvosok annak a verziónak, hogy visszanyeri a látását, de a sok műtétnek, a kitartó elszántságnak és a szakértelemnek köszönhetően Omar újra lát. Sőt, egy speciális szemüvegnek köszönhetően a focihoz is kellőképpen tiszta látással rendelkezik.

Így történhetett meg, hogy újra pályára léphetett 423 nap szünet után, a Göztepe ellen 3–2-re megnyert mérkőzésen kapott kezdőként lehetőséget a Galatasaray-ban és végig is játszotta a meccset.

„Nagyon nehéz időszakon mentem keresztül, rengeteget szenvedtem, de visszatértem a pályára, és azt csinálom, amit a világon a legjobban szeretek. Az álmom másodszor is valóra vált. Olyan érzésem volt, mintha másodszor kezdtem volna focizni – mondta Omar a meccs után.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!