5 érdekesség Kobe Bryantről, ami még nagyobb legendává teszi őt

Mitől vált már életében ikonná minden idők egyik legnagyszerűbb kosaras szupersztárja, a vasárnap elhunyt Kobe Bryant? Nyilván elsősorban sziporkázó tehetsége és elképesztő sporteredményei miatt.  Mi most ezeket nem is soroljuk, hiszen tele velük a média. Inkább elárulunk róla pár érdekességet, ami ezeken túl is igazi legendává teszi őt.

A legek legje

Kobe-ról sokszor beszéltek szuperlatívuszokban, és nem véletlenül: tényleg több dologban is „leg” volt pályafutása során. Például sokáig ő volt az egyik leghűségesebb NBA-sztár: nem kevesebb, mint 20 idényt játszott csapatában, a Los Angeles Lakersben. Emellett hosszú ideig a legfiatalabb NBA-játékos szintén ő volt: közvetlenül a középiskola után már a ligában játszott, sőt az első szerződését még a szüleinek is alá kellett írni zsenge korára való tekintettel.

Fekete Mamba, a szuperhős

Kobe kreatívan igyekezett megbirkózni a hirtelen jött sikerrel. Feszültségoldásként megalkotott magának egy alteregót a saját, hétköznapi énje mellé. Ez lett a Kill Bill című Tarantino-film által inspirált Fekete Mamba a leggyorsabb mérgeskígyó, akivé képzeletben átalakult, amint pályára lépett, aki hajtotta őt előre, és akinek a segítségével meg tudta őrizni a hidegvérét.

Mindkét mezszámát visszavonultatták

Csapata Kobe 2016-os visszavonulásakor tisztelete jeléül a sportoló mindkét mezszámát, a 8-ast és a 24-est is visszavonultatta, amire még nem volt példa a Lakers történetében.

A pályán kívül is brillírozott

Két olimpiai bajnoki címe és üzleti sikerei mellé Kobe producerként egy Oscar-díjat is bezsebelt, Dear Basketball című animációs rövidfilmjéért. Mindezt ráadásul elsőként a sztársportolók közül. 

Megjósolták a halálát

Kobe balesete előtt 8 évvel egy twitterező megjósolta a kosárlegenda tragédiáját: egész konkrétan azt, hogy helikopter-balesetben fog meghalni. De valószínűleg semmi természetfeletti nincs a dologban: egyszerűen aznap arról szóltak a hírek, hogy a kosaras helikopterrel repült valahová. 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!