5 jó ok arra, hogy a plank a napi edzésed része legyen

Időről időre felüti a fejét a plankőrület, egyik kihívás éri a másikat. De minek köszönheti a sikerét ez a látszólag egyszerű gyakorlat, ami hídtartás és statikus alkartámasz néven is ismert? Valószínűleg annak, hogy elképesztően hatékony – már ha valaki rendszeresen csinálja. 5 nyomós okot mondunk, amiért érdemes rá akár naponta pár percet szánnod.

1. Több izmot is megdolgoztat egyszerre. Ez egyben azt jelenti, hogy időt spórolhatsz vele. A plank ugyanis kezelésbe veszi a haránt, az egyenes és a ferde hasizmaidat is, sőt: a farizmokat is munkára bírhatod vele.

2. Javítja a testtartásodat. A hanyag tartást ugyanis sokszor a tartóizmok gyengesége okozza, a has pedig ehhez nagyon központi részen helyezkedik el. A hasizmok állapota a mellkas és a hát erőnlétét is befolyásolja, ezért ez az egyik legfontosabb izomcsoport.  

3. Enyhíti a hát- és derékfájdalmakat. Érthető, hiszen a hasizmok és a has környéki izmok adnak támaszt a gerincnek. A plank pedig az egész törzset erősíti, így ellenállóbbá válik ez a rész.

4. Fejleszti az egyensúlyérzékedet. Egyrészt azért, mert a plank tulajdonképpen egy egyensúlygyakorlat. Másrészt pedig azért, mert az egyensúly megtartásához szintén erős gerinckörnyéki izmokra van szükség, erről pedig a plank gondoskodik.

5. Kitartóbbá tesz. A plank bizony egy türelemjáték, hiszen egy statikus gyakorlatról beszélünk, amit megadott ideig ki kell tartanod. Izgalmasnak éppen nem nevezhető, ezért ha rendszeresen végzed, akkor nemcsak a kitartásod edződik meg, de a monotonitástűrő képességed is fejlődik. Ezeknek pedig nemcsak a sportban, de a mindennapi életedben is hasznát veheted.

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!

Szeretnék bővebb információt és telefonos megkeresést a rendezvény szponzorációs lehetőségeivel kapcsolatban.

New York Shop

szájhigiéniai prémium termék forgalmazó

A New York Dental cégcsoport több mint 25 éve foglalkozik a magyar fogorvosok és lakosság szájhigiéniai termékeinek forgalmazásával. Az egészségünk elengedhetetlen hozzátartozója a megfelelő szájhigiénia.

6-12 év kor között már kibújnak a maradandó csontfogak. Kiemelten fontos, hogy az egészséges fejlődésük érdekében megfelelő szájhigéniai szokásokat alakítsunk ki. A célunk, hogy támogassuk és ösztönözzük a rendszeres, helyes fogmosás fenntartását a megfelelő termékekkel, különösen, amikor a gyermek önállóan kezd fogat mosni.

Hatalmas öröm számunkra, hogy a New York Shop szájhigiéniai állapotfelméréssel és személyreszabott prémium szájhigiéniai termékekkel segítheti a junior életmódváltókat.