500 nap és fellobban a láng

„A Magyar Olimpiai Bizottság elnöke elégedett lenne, ha a küldöttség Tokióban megismételné a riói teljesítményét. Kulcsár Krisztián szerint a kvóták számát, a hangulatot és a várakozásokat is döntően befolyásolja, hogy hány csapat tud kvalifikálni a jövő évi játékokra” – olvasható az olimpia.hu-n abból az alkalomból, hogy 500 nap van hátra a tokiói nyári játékokig.

„Túl a ciklus felén valóban megoszlik a sportolók véleménye arról, hogy közel vagy távol van a következő játékok kezdete; van, aki annyira elöl jár a felkészülésben, hogy már a strigulákat húzza a megnyitóig, míg mások úgy érzik, nagyon sokat kell még tenniük azért, hogy ott lehessenek. Ami engem illet: alig várom, hogy elkezdődjön a 2020-as olimpia, amelyre a Magyar Olimpiai Bizottság két éve nagyon pontos terv szerint készül.” – nyilatkozta Kulcsár Krisztián, a MOB elnöke a Nemzeti Sportnak.

A tokiói olimpiát 2020 július 24. és augusztus 9. között rendezik meg. Magyarországnak jelenleg négy kvótája van. A sportlövők két indulási jogot szereztek. Major Veronika és Péni István jóvoltából az országnak pisztolyban és puskában is van egy-egy kvótája. Ezen kívül a vitorlázóknál van két sportember, aki megváltotta a tokiói repülőjegyét Érdi Mária laser radial hajóosztályban, Berecz Zsombor pedig finn dingiben iratkozott fel az olimpikonok listájára.

Fotó: tokyo2020.org

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!