A lányok és a fiúk is ötödikek lettek

Mindkét magyar csapat továbbjutott a csoportjából és bejutott a legjobb nyolc közé, ami hatalmas fegyvertény, tekintettel arra, hogy válogatottjaink átlagéletkora 16 év körüli, míg a riválisoké inkább a 21-hez állt közel.

Mindkét magyar csapat eljutott a negyeddöntőig, de végül az elődöntőbe nem kerültek be a finnországi Lohjában zajló junior világbajnokság B-osztályában. Kedd délután a Joó Linda skip vezette lány csapat (Dobor Regina, Bíró Blanka, Nagy Laura Karolina, Nagy Laura, edző: Rókusfalvy András) rosszul kezdett a törökök ellen, 0-5-ről nem lehetett visszajönni. A vége 7-5 lett a törökök javára, akik így az elődöntőbe jutottak. Utána pedig a döntőbe, ott viszont alulmaradtak a kínai válogatottal szemben.
A kedd esti negyeddöntőben a magyar fiúk a későbbi győztes kínai válogatottal kerültek össze, és sajnos náluk is a rossz kezdés határozta meg a meccs alakulását. A Kalocsay Ottó skip vezette csapat (Nagy Viktor, Tatár Lőrinc, Kovács Botond, Spiller Emilió, edző: Sárdi Péter) 0-4-ről még felzárkózott 4-6-ra, de végül az ázsiai csapat győzött 9-4 arányban.

Azzal együtt, hogy nem jutottak a legjobb négy közé, mindkét válogatottat elismerés illeti. Óriási dolog, hogy ebben a sportágban is szoríthatunk világversenyen a magyar válogatottaknak, most a juniorok bizonyították be, hogy bizony, számolni kell a magyarokkal.

„Nagyon erős mezőny gyűlt össze a vb-re, a fiúknál és a lányoknál egyaránt. A magyar küldöttség viszont úgy is helytáll, hogy átlagéletkora tizenhat év, míg átlagosan huszonegy évesekből tevődik össze a mezőny, ez pedig dicséretes.” (Rókusfaly András, a lánycsapat edzője)

Forrás: Magyar Curling Szövetség

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!