A mi választásunk: “Mindennapi hősök”!

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. társadalmi felelősségvállalása részeként már a koronavírus okozta veszélyhelyzet előtt is különös figyelmet fordított az adományozásra, a beteg – vagy anyagi nehézségekkel küzdő gyermekek/családok megsegítésére, de a kialakult járványügyi helyzetben, a karanténban töltött hetek, hónapok, minket is ráébresztettek arra, hogy újfent erőfeszítéseket tegyünk egy jó ügy érdekében.

„Úgy viszonozhatjuk legjobban a segítséget, ha azt valaki másnak adjuk tovább.” – Gary Chapman

Több mint 10 év után, májusban – a kialakult helyzetre való tekintettel – elmaradt a Budapesti Nagy Sportágválasztó, de az iroda célja közös volt: most is segíteni, ha jelenleg nem is a sportágválasztásban, de mosolyt csalni a gyermekek arcára. Több ízben megtapasztaltuk már, hogy milyen leírhatatlan minden élmény, amikor a beteg gyermekeket karácsonykor meglátogatjuk a kórházban, vagy egy olimpiai bajnok társaságában komplett vívófelszereléssel ajándékozunk meg egy erre érdemes, nehéz sorsú sportolót.

A home office munkavégzésről áttérve a normál, irodai mindennapokra, kellemes felüdülést jelent mindannyiunk számára, hiszen ez azt jelenti, hogy az élet körforgása lassan visszatér helyes irányába és talán már kicsit tudatosabban, a környezetünkre odafigyelve élhetjük tovább életünket.

Vannak viszont olyan gyermekek, akiknek a koronavírus miatt az amúgy sem idilli napjaik, még rosszabbra fordultak. A Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekek élete a hétköznapokban sem örömteli és élvezetes, ők azok a „mindennapi hősök”, akik nap, mint nap megvívják saját harcaikat, küzdenek azért, hogy minél kevesebb fájdalommal és kellemetlenséggel essenek túl egy-egy kezelésen. Ők azok, akik igazán értékelni tudnak minden kedves szót, biztató pillantást. Ők azok, akiknek már jóval a vírus beköszönte előtt feje tetejére állt az életük, mégis kitartóak, türelmesek és tudnak mosolyogni.

Ők azok, akiket most a Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. munkatársai szeretnének hozzásegíteni ezen célok eléréséhez. Ennek eredményeként, a mindennapok megkönnyítéséért, járássegítő eszközöket adományozunk a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekek számára fenntartott II. számú Gyermekgyógyászati Klinika Onkológiai Osztályának. Ezzel az adománnyal szeretnénk kifejezni elismerésünket az ott dolgozók mindennapos erőfeszítéseiért, a gyermekek hihetetlen kitartásáért és erejéért.

A járványhelyzet más megvilágításba helyezte a „hétköznapi hősök” kifejezést is, hiszen immár, mindenki számára nyilvánvalóvá vált, hogy a frontvonalban dolgozók, mindannyian ennek a címnek büszke tulajdonosai.

A Nagy Sportágválasztó, BBU Nonprofit Kft. ezúton is hatalmas hálával és köszönettel tartozik „hétköznapi hőseinknek”, akik munkájukkal és odaadásukkal könnyebbé, elviselhetőbbé tették a karanténban töltött heteket, hónapokat és életeket mentettek, minden értelemben. Köszönjük!

Bízunk abban, hogy a Tűzoltó utcai daganatos és leukémiás gyermekek számára felajánlott eszközökkel, egy kicsit mi is felnőhetünk azokhoz az óriási tettekhez, amiket a beteg gyermekek nap, mint nap megtesznek és amit „hétköznapi hőseink” tettek/tesznek értünk a mindennapokban.

Mindenkinek nagyon jó egészséget kívánunk!

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!