A Nagy Sportágválasztótól az olimpiai kerettagságig

10 éves volt, amikor a Nagy Sportágválasztón megismerkedett a sportlövészettel. Beleszeretett a sportágba, így került a lövészegylethez. A lelkesedéshez korát meghazudtoló higgadtság társul, nem véletlen, hogy a felnőttmezőnyben is vannak már szép eredményei.

Edzője, Szita György szerint nagyon ritka, hogy valaki ennyire fiatalon és ilyen céltudatosan a felnőttek között is bizonyítson, márpedig Gáspár Lalita tavaly (Szekszárdon) és idén (Nyíregyházán) is megnyerte a Hungarian Open nemzetközi versenyt a 10 méteres légpuska számban.

„A Nagy Sportágválasztón találtuk anyukámmal a sportlövészetet, kipróbáltam és nagyon megtetszett. Kerestünk egy egyesületet, vagyis anyukám nézelődött a neten, és az APLE-t találtuk, hallottuk, hogy itt megfelelően foglalkoznak a gyerekekkel. Szóval, hét éve lövök…” – meséli Gáspár Lalita a Vasas SC weboldalán. A klub 2017 januárjában vette fel a sportlövészetet a kínálatba, együtműködést kötve az Angyalföldi Polgári Lövész Egylettel. Lalita így már a Vasas sportolója, akihez a klub nagy reményeket fűz, hiszen már a riói olimpiára is majdnem kijutott. A 2020-as, tokiói olimpiai játékokon jó eséllyel ott lesz majd, de addig még számos versenyen szurkolhatunk neki, mind ifi, mind felnőtt szinten.

Örömmel és büszkeséggel tölt el minket, hogy ez a tehetséges fiatal éppen a Nagy Sportágválasztón találta meg a saját sportját. Ezúton is sok sikert kívánunk Gáspár Lalitának!

Forrás: vasassc.hu

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!