A Nagy Sportágválasztóval ünnepelte 20. szülinapját Késely Ajna

Pénteken megkezdődött a 2021-es, őszi Nagy Sportágválasztó. Ezen a napok oktatási intézmények diákjai látogatnak ki hozzánk és elmondhatjuk, hogy minden eddiginél nagyobb érdeklődés és lelkesedés kísérte az NSV első napját. Sok olimpikon is velünk tartott, többek között egy szülinapos.

Velünk, nálunk ünnepelte 20. születésnapját Késely Ajna úszó. Egyrészt a legeslegjobbakat kívánjuk neki e jeles nap alkalmából, másfelől köszönjük neki, hogy ezen a kerek évfordulón sem sajnálta az idejét tőlünk és a gyerekektől. Sőt, olyannyira nem, hogy szinte egész nap velünk tartott, teljesen magával ragadta a Nagy Sportágválasztó hangulata.

– Fura, mert nem most vagyok itt először, volt olyan év, amikor anyunak a standjában még árultam is, de akkor még nem töltöttem el ennyi időt nálatok, amíg az ember fiatal, szinte gyerek, nem egészen érzi át a Nagy Sportágválasztó lényegét – kezdte Ajna, aki 14 éves korától járja a világversenyeket, nyert már ifjúsági olimpiát, junior világbajnokságot, ifjúsági olimpiát, felnőtt Eb-ezüstöt és két olimpián is képviselte már Magyarországot. – Ez az első nap az életemben, amikor kettessel kezdődik az életkorom évszáma, de nem hiszem, hogy csak ezzel magyarázható, hogy most emelkedettebb hangulatban vagyok itt, mint máskor. Hanem nyilván ahogy mennek az évek, az ember érik is. Most nagyon lenyűgöz a forgatag és az, hogy látom, a gyerekek milyen lelkesen próbálnak ki mindent, látszik, hogy ismerik a sportolókat, kérdeznek, érdeklődnek, tényleg nagyon nyitottak.

Ajna sok autogramot kiosztott az egész nap folyamán és persze mesélt a saját sportágválasztásáról is:

– Igazából az volt csak a cél, hogy megtanuljak úszni, ezért kezdtem el – folytatta. – Egyszerre csináltam a tánccal, de egy idő után apu mondta, hogy ideje lenne választani a kettő közül. Szerettem a néptáncot és a hiphop táncot is, de végül az úszás mellett döntöttem és nem bántam meg. A mai napig imádok úszni. 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!