A sport és a párkapcsolat

Brit tudósok megállapították – kezdődhetne a cikk, de nem így fog. Se brit nem vagyok, se tudós (csak bölcsész), de látom, érzem, tudom, hogy a sport jó hatással van a párkapcsolatra (is).

Életútközép-válságok, szabadakaroklenni, csakapénzemértvagyvelem, felszedtélpárkilót, nemfoglalkozolmagaddal, sokateherrajtam, neméltemmég, nincsbennünksemmiközös, elmentünkegymásmellett, találkoztamvalakivelakipontolyanmintén, unalmasvagyok, unalmasvagy, csakmagaddaltörődsz, csakmagammaltörődöm, menniakarok, maradniszeretnékotthon, nincskedvemhozzád, nemmegyekvelesehova, nemjösszvelemsehova, nemszeretlekmár, elegemvanbelőledésavilágból.

Zsongnak a fejemben a hallottak, sok a válás körülöttem. Minden második ismerősöm, barátom elvált, válik, vagy válni fog. Talán meg lehetne próbálni. Lehetne a mozgás, a sport párterápia? Egy lehetőség a sok közül, de érdemes lenne megpróbálni. Tudom, hogy sok kapcsolatban már semmi esély sincs a közös életre, de a sportot tehetjük olyan közös élménnyé, ami átsegít a nehéz helyzeteken.

A sport erősít, fejleszt, nevel, lelkesít, felemel, megnyugtat, lehűt, eltávolít, megbűvöl, tudatosít, boldogít, megnyit, karcsúsít, hevít, csendesít, megsirat, mosolyra fakaszt, szétszakít, összerak, megtép, kifésül, vigasztal, menedéket ad, körbeölel. A közös mozgás (bármilyen legyen is az) ezeket a hatásokat megsokszorozza.

Tévedjetek el egy erdőben – kiderül, mit bír a kapcsolatotok. Próbáljátok ki a tandemkerékpárt (mi kipróbáltuk!) – és a bizalom új dimenzióba lép. Játsszatok egy csapatban – közösséget formáltok. Menjetek el közösen egy edzőterembe, látogassatok mindenféle órát – a féltékenység (vagy hiánya) sok mindenre választ ad. Induljatok párban egy versenyen – meglesz a eredménye. Vegyétek rá a másikat valami extrém kalandra – és jól fogtok szórakozni. Rúgjátok/dobjátok a labdát egymásnak, minden érzéseteket, fájdalmatokat, örömötöket beleadva – és könnyebb lesz a lelketek. Menjetek el egy sporteseményre – és szurkoljatok hangosan a kedvenceteknek. Vagy csak pattanjatok fel a férjetek hátára és vitessétek magatokat egy asszonycipelő versenyen – és a kacagás átvezet, akár egy krízisen is.

Ti mikor sportoltatok, mozogtatok utoljára (közösen)?

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!