A TáncSport Hete – Budapest ad otthont az idei Táncsport Magyar Bajnokságoknak

Az év egyik legnagyobb hazai táncsportos eseménye következik. Február 2-án és 3-án megrendezik a Táncsport Magyar Bajnokságokat. A kétnapos versenynek a MOM Sport- és Rendezvényközpont ad otthont. A tét nem kicsi, hiszen ezen a versenyhétvégén kiderül, hogy mely párosok indulhatnak az idei világ- és Európa-bajnokságokon. A magyar bajnokságokat több korosztályban bonyolítják le a gyerektől a felnőttön át, a senior korosztályig. A standard és latintáncok magyar bajnokságán kívül megrendezik a Hungarian Dance Open 2019-et is, ezen a versenyen rangos nemzetközi mezőnyt láthat a parketten a közönség.

A szervezők tájékoztatása szerint – ha csak a főversenyeket nézzük – szombaton a latin, a profi strandard magyar bajnokságot és a WDSF felnőtt standard nyílt nemzetközi versenyt bonyolítják le. Vasárnap, azaz február 3-án a standard, a profi latin magyar bajnokság és a WDSF felnőtt latin nyílt nemzetközi verseny mezőny táncosainak szurkolhatnak a nézők.

Váradi Martina és Andrea Silvestri a tavalyi magyar bajnokságon (fotó: VértesFotó)

A latin magyar bajnokság rendhagyónak ígérkezik, hiszen 2007 után először fordul elő, hogy világbajnoki döntős páros parkettre lép a bajnokságon. Andrea Silvestri és Váradi Martina tavaly októberben a legsikeresebb világbajnokságukon egészen a döntőig meneteltek Ostravában, és egy sikeres éven vannak túl, mellesleg ők a magyar bajnoki címvédők.

A magyar bajnok vb-döntős rumbája:

„A tavalyi magyar bajnokság óta sok minden történt velünk. Túl vagyunk az első világbajnoki döntőnkön, és a magyarországi Európa-bajnokságon, ami egy életre szóló emlék marad számunkra. Debrecenben ötödikek lettünk, csodálatos verseny volt, és kívánjuk, hogy sok ilyen legyen még. Az elmúlt egy év alatt minden világversenyen döntőt táncoltunk és bízunk abban, hogy idén előrébb tudunk lépni.” – mondta Váradi Martina, aki párjával, Andrea Silvestrivel tavaly a 10.magyar bajnoki címet zsebelte be.  

A magyar bajnoksággal és a Hungarian Dance Opennel kapcsolatos infók, részletes program és jegyinformációk megtalálhatók az esemény hivatalos honlapján.

A Táncsport Hete sorozatunkban bemutatjuk az egyik legszebb pontozásos sportágat abból az apropóból, hogy február 2-án és 3-án megrendezik a magyar bajnokságokat versenytáncban.

 

 

FIGYELEM! A Nagy Sportágválasztó - A SPORT NAPJAI rendezvénynév VÉDJEGYOLTALOM alatt áll. A rendezvénynév részbeni vagy egészbeni jogosulatlan használója védjegybitorlási vétséget követ el!